Divendres que ve 18 i dissabte 19 de maig, una delegació d’influencers i empresaris xinesos visitarà Petrer amb la finalitat de promocionar les Festes de Moros i Cristians en aquest país del continent asiàtic.

Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Turisme, David Morcillo, qui, acompanyat de la tècnic de l’àrea, Sara Sánchez, ha detallat que la delegació xinesa està integrada per sis persones: tres redactors, dos operadors de càmera i un intèrpret, que tenen previst realitzar un reportatge sobre les festes de Petrer. Els redactors treballen per a la CCTV, la cadena de televisió més important de la República Popular de Xina i, a més, un d’ells és redactor de la revista Vogue, Doble ela, Cosmo i Bazaar. Jim Yinian i Mr.Brian, dos dels redactors, són influencers molt importants de Xina en matèria de viatges, moda i gastronomia, amb més d’un milió de seguidors cadascun i amb impactes de més de 220 milions de persones en la xarxa social Weibo, xarxa social xinesa molt semblant a Facebook.

Durant la seua estada a Petrer, a partir del divendres 18 entorn de les 12 del migdia, acudiran a la Plaça de Baix per a presenciar la baixada del Sant. A la vesprada, després del menjar, visitaran el castell i l’Església de Sant Bartolomé per a, posteriorment, gaudir de l’acte de la guerrilla i l’ambaixada mora. A la nit, també tindran l’oportunitat de conéixer la festa des de dins, ja que la Regidoria de Turisme ha previst el sopar en el cuartelillo fester d’Al-garit/Retrasats. El dissabte 19 intentaran veure l’inici de l’entrada cristiana per a posteriorment continuar la seua ruta cap a una altra destinació de la península en el seu recorregut de 19 dies per carretera per Espanya i Portugal.

Morcillo ha recordat que fa uns mesos Petrer ja va rebre la visita de la televisió japonesa NHK, que va acudir a la ciutat per a realitzar un reportatge sobre el castell i el barri antic. Quan la delegació xinesa va planificar el seu viatge, tenia en ment visitar Petrer i la Regidoria de Turisme juntament amb l’Associació de Turisme España Xina (ATEC), únic organisme recolzat per Turespaña per a la promoció del turisme xinés a Espanya, es van posar en contacte per a intentar que en un dels 19 dies que dura la seua expedició visitaren Petrer i conegueren les seues festes de Moros i Cristians.

“Hem volgut que aquesta delegació xinesa gaudi de la festa com un fester més, vivint-la des de dins, perquè puga transmetre el sentiment fester a la resta del món”, ha subratllat Morcillo, qui també ha apuntat que “per a nosaltres la difusió que realitzaran és molt important perquè ens ajuda a mitjà termini a acercanos a l’objectiu que tant la Regidoria com la Unió de Festejos tenim que nostres festes siguen declarades d’interés turístic nacional i, fins i tot, internacional”.

OFICINA DE TURISME EN MOROS I CRISTIANS

Per part seua, Sara Sánchez, tècnica de Turisme, ha oferit tots els detalls sobre les accions que enguany s’han previst per a l’Oficina de Turisme que, per primera vegada, trasllada les seues instal·lacions durant les Festes de Moros i Cristians a la sala polivalent de la coneguda com a Poma Cultural, en el carrer Gabriel Poveda, número 18, “per a estar més prop dels actes centrals de la festa”, ha indicat Sánchez.

L’Oficina estarà oberta des del divendres 18 al dilluns 21 de maig, als matins d’11 a 14 hores i a les vesprades de 17 a 21 hores, excepte el dilluns 21 que només estarà oberta al matí. Els visitants que s’acosten per ella rebran una clau feta de punt de ganxo, al·legòrica a la nova imatge de marca, una polsera amb aquesta imatge i una postal amb el programa complet d’actes. Així mateix, participaran en la ja habitual porra festera, entrant en el sorteig de 150 € donats per l’Associació de Comerciants per a gastar en els comerços del municipi, el guanyador del qual es coneixerà el dimarts 22. També hi haurà regals directes del Dia 37 per als visitants 537, 1037 i 1537.

Sánchez també ha indicat que ja hi ha 162 persones inscrites en el pack fester. Cal recordar que el nombre de visitants de l’Oficina de Turisme durant les festes de 2017 va ser de 1005 persones.