La Regidoria d’Educació de Petrer i l’associació Brotando “Famílies per una Educació Respectuosa”, han presentat aquest matí les jornades EDUCAR EN LA SORPRESA en les quals també col·laboren l’Obra Social de Caixapetrer, Serlicoop i l’Associació Artenbitrir. Les activitats han sigut presentades per la Regidora d’Educació, Silvia Rodríguez, i les representants de l’Associació Brotando Pilar Tercero i M.ª Victoria Navarro.

Les jornades començaran el divendres 23 a les 18:00 h. amb la conferència de Catherine L’Ecuyer, autora del llibre “Educar en la sorpresa”, que exposarà algunes claus “per a educar en un món frenètic i hiperexigent”, ha assenyalat Navarro. Catherine L’Ecuyer és una canadenca establida a Barcelona i mare de quatre fills. La seua obra que dóna nom a aquest esdeveniment, “Educar en la sorpresa”, compta ja amb 22 edicions. Navarro ha explicat que l’autora “ens trasllada a l’essència de l’aprenentatge, l’interessant és l’enfocament, la mirada a la infància i la recuperació de la sorpresa, que és la curiositat innata que tenen els xiquets per conèixer i descobrir. És el motor d’aprenentatge autèntic que hem de preservar i que els conduirà a un ple desenvolupament de totes les seues competències i habilitats”.

Navarro ha afegit que l’activitat comptarà amb un servei d’acompanyament de xiquets per a facilitar la participació per a famílies amb fills. És necessària la inscripció en el telèfon que s’indica en el cartell. La xarrada tindrà lloc en el Saló d’Actes de Caixapetrer i l’obertura de portes serà a partir de les 17:30 h.

Per la seua banda, Tercero ha assenyalat que per al dissabte 24 al matí, de 10h. a 14h, hi ha programat un taller creatiu en la plaça del Derrocat titulat “transformació d’una plaça”. Durant diverses hores els participants “transformaran” elements de la plaça en elements de joc amb materials reutilitzables com cartrons, fustes, teles, plàstics, oueres, pneumàtics, etc.

“L’objectiu d’aquesta proposta -explica Tercero- és, en primer lloc, aportar una mirada diferent sobre l’entorn que ens envolta, fixar-nos i parar-nos a mirar el nostre poble amb ulls atents i descobrir elements que mai havíem vist i sorprendre’ns amb les nostres troballes. I, en segon lloc, des d’aquesta mirada de sorpresa, ser capaces d’inventar un altre món possible. Partint dels elements que componen la plaça, arbres, bancs, fanals, etc. transformar-los en altres coses. I ací el món de la imaginació és el protagonista”. El taller és gratuït, encara que és imprescindible la inscripció en el correu brotandoasociacion@gmail.com per a poder participar-hi.

Per la seua banda, l’edil d’Educació Silvia Rodríguez ha assenyalat que des de la regidoria “rebem sempre de manera positiva l’interès per desenvolupar aquestes activitats” i ha remarcat la importància de l’educació també en els pares i mares. “És primordial i essencial que els pares i mares disposem també de les eines necessàries per a educar als nostres fills i filles”. Rodríguez ha volgut fer un agraïment a l’associació Brotando per posar aquestes qüestions damunt de la taula i treballar per a poder portar aquestes iniciatives a la comunitat educativa. “Hem d’aconseguir que Petrer siga una ciutat educadora, i gràcies a passos com el desenvolupament d’aquestes activitats, fem part del camí”.