Dijous que ve 22 de març el Saló d’Actes del Centre Cultural de Petrer acollirà la presentació del llibre “Des del Sud Valencià, escrits de resistència i esperança”, escrit per Tudi Torró. L’autora és mestra, ha sigut coordinadora per l’ensenyament en Valencià, professora associada de la Universitat d’Alacant des de 1999 fins a 2007, inspectora d’Educació i actualment és Directora Territorial d’Educació en la província d’Alacant,

El llibre és una recopilació d’uns 60 articles escrits per Torró entre 2003 i 2016 en què l’autora reflexiona sobre temes com les metodologies educatives, les polítiques i especialment els models lingüístics aplicats durant aquesta etapa.

Vicent Brotons, prologuista de l’obra i encarregat de conduir l’acte de presentació, ha destacat que Torró és “una persona de referència, una autoritat educativa que ha treballat durant molts anys com a inspectora d’educació i és precisament d’aquesta època de la qual provenen aquests articles”. Brotons ha assenyalat que l’autora “té molta vinculació amb la nostra població i la nostra comarca.” Els articles han sigut publicats en la revista All-i-Oli, articles en els quals demostra un gran coneixement de l’educació a el País Valencià, sobretot de les nostres comarques. Uns articles on denuncia de manera valenta, reflexiona sobre els problemes educatius i s’emociona en parlar-ne.

Per la seua banda, l’edil d’Educació, Silvia Rodríguez, ha assenyalat que “és un orgull treballar amb Tudi des de les delegacions que ostente i un orgull que compteu amb la regidoria d’Educació per a aquesta presentació.” Rodríguez ha volgut també convidar la població a assistir a aquesta presentació, en la qual es deixarà molt espai perquè el públic plantege dubtes i debats. La presentació tindrà lloc en el Saló d’Actes del Centre Cultural a partir de les 20h de l’esmentat 22 de març.