FACUA-Consumidors en Acció rebutja que el Govern haja suprimit l’ajuda de 200 euros que el Pla d’Habitatge 2018-2021 pretenia dirigir a majors amb problemes econòmics per a fer front al pagament de subministraments bàsics i altres despeses associades a l’habitatge, com a manteniment i comunitat. La mesura apareixia en l’esborrany presentat en 2017, però finalment no ha entrat en el text aprovat el divendres passat pel Consell de Ministres i publicat el dissabte en el BOE.

La supressió d’aquesta ajuda deixa fora del nou Pla a tots els majors que tinguen un habitatge en propietat. L’esborrany anterior destinava aquesta ajuda a aquelles persones amb més de 65 anys que no tingueren rendes majors de 22.558 euros a l’any i amb un patrimoni menor a 100.000 euros. Ara, només aquells que estiguen en règim de lloguer i complisquen les citades condicions podran beneficiar-se del Pla, que els cobrirà fins a un 50% del preu del lloguer sempre que no siga superior a 600 euros mensuals, llevat d’algunes excepcions.

A més de no incloure aquesta ajuda, el Govern segueix sense intervenir en el sector energètic per a frenar les excessives tarifes que imposa als subministraments bàsics de llum i aigua, minvant encara més la capacitat adquisitiva dels pensionistes.

FACUA critica la falta d’empatia del Govern amb un sector de la població que en molts casos ha suportat el pitjor de la crisi econòmica i s’ha convertit en el suportde moltes famílies. Considera aquesta acció com un nou colp envers els majors amb problemes econòmics, que se suma a unes pensions clarament insuficients i als atacs de membres d’organismes públics com el governador del Banc d’Espanya, que assegurava que un alt percentatge de jubilats tenen un habitatge en propietat i que açò minimitza el problema de les baixes pensions.

Divendres passat, FACUA ja va indicar que el Pla d’Habitatge 2018-2021 és una cínica aixecada de camisa, amb un accés massa restringit i que no entra en reformes profundes que frenen l’especulació i els abusos hipotecaris.