La XXIII edició de la Volta Ciclista a la Província ‘Gran Premi Costa Blanca’ torna aquest cap de setmana per al goig de tots els afeccionats a aquest esport.

Un total de 22 equips -18 nacionals i 3 internacionals- es donaran cita en aquest important esdeveniment que compta amb el suport i col·laboració de la Diputació d’Alacant.

El diputat d’Esports, Juanjo Castelló, i el director general de la prova, José Antonio López, asseguren que enguany, “promet oferir grans dosis d’espectacle i emoció”.

La prova, impulsada pel Club Ciclista Callosí, comptarà en aquesta edició amb tres etapes de la categoria Elit Sub-23. La primera d’elles tindrà lloc el divendres 18 de maig i partirà des de la ciutat d’Alacant en direcció al sud de la província. Sant Fulgenci, Rojals, Formentera del Segura, Almoradí, Dolores, Catral, San Isidro, la Granja de Rocamora, Coix, Callosa de Segura o Rafal són alguns dels municipis pels quals discorrerà aquesta primera prova de 158 quilòmetres que culminarà amb un gran final a Oriola.

Un dia més tard, el dissabte dia 19, els ciclistes desplegaran els seus dots de resistència en l’etapa Sant Bartolomé-La Nucia. Les localitats de Dolores, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Busot, Aigües, Relleu, Finestrat o l’Alfàs del Pi es convertiran també en escenari d’aquesta intensa jornada que, al llarg de 148 quilòmetres, combinarà la bellesa de la costa mediterrània amb la dels paisatges d’interior.

Finalment, el diumenge 20 de maig, es disputara l’etapa el Pilar de la Foradada-Elx. En total, 156 quilòmetres de trajecte que inclouen el pas del ronde per municipis com Benferri, Albatera, l’Alguenya, el Pinós, Monòver, Novelda o Asp, entre uns altres.

López ha detallat que en aquesta edició es donaran cita els millors equips del panorama nacional, sent dos d’ells de la província, així com un conjunt d’Israel, un altre de Rússia i un altre d’Andorra.

Imatges d’arxiu