La XXIII edició de la Volta Ciclista a la Província ‘Gran Premi Costa Blanca’ torna aquest cap de setmana per al delit de tots els afeccionats a aquest esport.

Un total de 22 equips -18 nacionals i 3 internacionals- es donaran cita en aquest important esdeveniment que compta amb el respatler i col·laboració de la Diputació d’Alacant.

El diputat d’Esports, Juanjo Castelló, i el director general de la prova, José Antonio López, han donat a conéixer aquest matí tots els detalls d’aquesta competició que, segons ha avançat el responsable de l’àrea, “promet oferir grans dosis d’espectacle i emoció”.

Així mateix, el diputat ha destacat l’aposta de la Diputació d’Alacant per aquesta disciplina “tan practicada en la nostra província i essencial per a vertebrar el nostre territori i connectar poblacions”.

La prova, impulsada pel Club Ciclista Callosí, comptarà en aquesta edició amb tres etapes de la categoria Elit Sub-23. La primera d’elles tindrà lloc el divendres 18 de maig i partirà des de la ciutat d’Alacant en direcció al sud de la província. Sant Fulgenci, Rojals, Formentera del Segura, Almoradí, Dolores, Catral, San Isidro, la Granja de Rocamora, Coix, Callosa de Segura o Rafal són alguns dels municipis pels quals discorrerà aquesta primera prova de 158 quilòmetres que culminarà amb un gran final a Oriola.

Un dia més tard, el dissabte dia 19, els ciclistes desplegaran els seus dots de resistència en l’etapa Sant Bartolomé-La Nucia. Les localitats de Dolores, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Busot, Aigües, Relleu, Finestrat o l’Alfàs del Pi es convertiran també en escenari d’aquesta intensa jornada que, al llarg de 148 quilòmetres, combinarà la bellesa de la costa mediterrània amb la dels paisatges d’interior.

Finalment, el diumenge 20 de maig, es disputara l’etapa el Pilar de la Foradada-Elx. En total, 156 quilòmetres de trajecte que inclouen el pas del ronde per municipis com Benferri, Albatera, l’Alguenya, el Pinós, Monòver, Novelda o Asp, entre uns altres.

López ha detallat que en aquesta edició es donaran cita els millors equips del panorama nacional, sent dos d’ells de la província, així com un conjunt d’Israel, un altre de Rússia i un altre d’Andorra. “El millor de l’Elit Sub-23, que és l’avantsala de la màxima categoria, es concentrarà aquest cap de setmana en les carreteres de la Costa Blanca”, ha destacat el director de la Volta, qui ha animat als afeccionats a eixir al carrer per a gaudir d’aquesta festa del ciclisme.

Finalment, tant el diputat d’Esports com l’organitzador de la carrera han agraït el suport dels ajuntaments pels quals discorrerà la prova i la labor que realitzaran efectius de la Guàrdia Civil, Policia Local i Protecció Civil per a garantir la seguretat d’aquesta.