La monovera Andrea Cabanes, promotora de Fych Technologies, ha estat una de les tres guardonades dels Premis Impulsa 2020 de la Universitat d’Alacant que va celebrar ahir la Gala d’entrega de guardons al Parafinf de la Universitat. Una gala presidida pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar.

Els Premis Impulsa, atorguen suport i ajuda a les iniciatives empresarials innovadores i estan finançats tant per la Fundació del Parc Científic d’Alacant de la Comunitat Valenciana (FPCA), així com la Universitat d’Alacant.

En aquesta novena edició, atípica per l’aparició del covid-19, es van presentar 37 propostes que optaven a aconseguir un dels reconeixements a la iniciativa més innovadora i sostenible sorgida de la comunitat universitària.Foto: Universitat d’Alacant.

Aquests guardons disposen de diverses modalitats i una d’aquestes, en concret, la Modalitat A «fomenta la innovació i la construcció a l’empreniment dels investigadors de la Universitat, com per exemple, aquells qui estem fent el doctorat», com explica Andrea Cabanes a La Teua Ràdio.

En el cas d’Andrea Cabanes, durant el darrer any, després d’aconseguir la patent del projecte d’eliminació de l’olor dels plàstics que ja va explicar a La Teua Ràdio fa uns mesos, «ens vam presentar a un curset que també està financiat per la UA que t’ajuda a comprovar si el teu projecte és viable o no per a comercialitzar-lo i muntar una empresa».

Aquest curset «ens va obligar a traure temps per a parlar amb possibles inversors, així com clients«. Aleshores, «a través d’aquest curs que vam acabar fa un mes, vam aconseguir no solament una bona opinió i suport de clients sinó projectes privats, perquè la gent estava realment interessada en la tecnologia que desenvolupem per a eliminar les olors dels plàstics»,. destaca Cabanes.

A partir d’ací, la Universitat d’Alacant va vore que «el projecte té innovació, soluciona una necessitat real del mercat, perquè realment hi ha empreses interessades i vam decidir presentar-nos als Premis Impulso», relata la monovera.

Foto: Universitat d’Alacant.

Així, el projecte de l’equip d’Andrea Cabanes, Fych Technologies, va rebre el guardó «per ser una idea innovadora i un projecte nou que ix de la Universitat d’Alacant. El desenvoluparem entre les dues investigadores, Oksana Horodytska del Pinós i jo, així com Andrés Fullana, que és el nostre director». Per tant, «els tres socis que formarem l’empresa».

Aquest guardó que van rebre ahir mateix, «ens ha aportat una ajuda econòmica de 5000 euros de la Universitat i 3000 euros que ens aporta el Parc Científic de la UA«. I a més a més, «ens ofereixen mentorització per la Càtedra Germán Bernácer«.

«Per a nosaltres primer -afirma Andrea Cabanes- és l’orgull i la felicitat d’haver aconseguit aquest premi i, per altra banda, amb aquesta ajuda podem arrencar i comprar materials i tot allò necessari per a començar».

 

Notícies relacionades: