Els alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura de Projecte Interdisciplinari han presentat els seus treballs d’investigació sobre diferents aspectes del poble als companys de 1r i 3r d’ESO i els han proposat moltes activitats, tal i com han explicat els docents responsables d’aquest projecte a La Teua Ràdio.

En el parc del Salitre, la Plaça de la Malva, el Parc d’Enrique Deltell, el Jardí del Casino i el Jardí de la casa Rico Jara, se’ls ha oferit una exposició sobre algunes de les espècies vegetals que s’hi poden trobar. Cada alumne de 1r amb el seu tutor TEI de 3r ha realitzat tot seguit una sèrie d’activitats que han quedat arreplegades a un dossier.

Al parc del Salitre un altre grup ha explicat diferents jocs populars de Monòver i els alumnes han pogut aprendre a jugar.

A la Casa de Cultura podien visitar, a l’àgora, l’exposició Igualtat als carrers, una reivindicació sobre la presència de la dona als carrers del nostre poble, i a l’auditori una representació teatral sobre la llegenda del frare Macianet.

Finalment tots els grups s’han trobat al parc de l’Albereda on han cantat, acompanyats pel conjunt instrumental de l’institut, algunes cançons de Pasqua arreplegades pels mateixos alumnes i amb l’arranjament musical realitzat per ells.

Per a portar a terme aquestes activitats els alumnes de 4t han comptat amb l’ajuda d’alguns voluntaris de 1r de Batxillerat, així com amb personal de la Casa de Cultura, de l’Ajuntament i investigadors i gent del poble que els ha ajudat en les seues investigacions. D’aquesta manera “s’ha aconseguit un vertader treball interdisciplinari, en el qual s’han obert les portes de les aules i els alumnes han pogut treballar amb companys d’uns altres nivells i s’han obert també les portes de l’IES i han pogut eixir fora del centre, interactuar amb diferents institucions, monovers i monoveres i compartir amb ells els seus treballs”, com destaquen des el centre.

L’exposició Igualtat als carrers, subvencionada per la regidoria d’Educació es podrà visitar durant les pròximes setmanes a la Casa de Cultura de Monòver.