Hui, dissabte, 4 d’abril, s’estaria celebrant a Petrer la  XXIII TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ de la comarca de les Valls del Vinalopó, però atesa l’alerta sanitària emesa fa unes setmanes pels governs central i autonòmic, es va acordar ajornar les dates de celebració tant de la Presentació (27 de març) com de la Trobada (4 d’abril).

Segons expliquen des de la Coordinadora de Terres del Vinalopó, “aquesta decisió ve a afegir una nota més de tristor a les suspensions d’altres celebracions, però hem de manifestar que hem treballat molt per tal que tot estiguera a punt i perquè aquesta festa per la llengua fora un èxit. Estem segures i segurs que prompte podrem reprendre amb il·lusió de nou les tasques d’aquest projecte”.

A més a més anuncien que “ho tenim tot enllestit i quan la situació es regularitze sabem que podrem comptar de nou amb el suport i la resposta de totes les veus de la comunitat educativa i de la societat de tota la comarca. Volem mostrar el nostre agraïment a l’Ajuntament de Petrer i a les diferents entitats i empreses que ha estat i estan col·laborant. Un any més havíem unit il·lusió i treball per a dur endavant uns actes que manifesten la voluntat de fer del valencià una llengua per a tots els àmbits socials, però unes circumstàncies imprevistes i complicades ens obliguen a quedar-nos a casa”.

Per altra banda, “aplaudim el compromís del professorat que intenteu estar en contacte amb el vostre alumnat i des de la distància animar-lo i acompanyar-lo en aquests moments difícils. D’aquestes circumstàncies totes i tots n’aprendrem i molt.
TOT AÇÒ PASSARÀ i tornarem a abraçar-nos, i tornarem a riure, i tornarem a cantar, i tornarem… perquè sempre hi trobarem ARRELS DE VIDA I LLAVORS DE FUTUR que ens faran seguir endavant”.