L’alumnat del projecte Tutoria Entre Iguals de l’IES Enric Valor de Monòver ha organitzat per a aquest matí una jornada especial, tal i com han explicat des del centre a La Teua Ràdio.

I és que han participat en una ruta pel poble amb nou punts en els quals alumnes de 4rt de l’ESO ofereixen una activitat als de 3r i 1r.

Així, la ruta els ha portat pel Parc del Salitre amb jocs populars i tallers de vegetació, la Casa de Cultura, on han hi havia una exposició “Igualtat als carrers”, el Parc de la Guàrdia Civil, amb altre taller de vegetació, la Casa de Cutura on han representat l’obra teatral “La llegenda de Macianet”, el Jardí del Casino, on han dut endavant un nou taller de vegetació, altre taller similar a la Plaça de la Malva i el Jardí de la Casa d’Antònio Rico Jara, i una actuació musical al Parc de l’Albereda, interpretant cançons populars monoveres de Pasqua.

Galeria fotogràfica:

 

Per la seua banda, els alumnes de 2n han fet una ruta geolocalitzada i multilingüe, és a dir, en valencià, castellà i anglés, sobre onze dones memorables de Monòver que han elaborat els alumnes de 4t de l’ESO en l’assignatura de Competència Comunicativa Anglesa. L’objectiu d’aquesta ruta era turístic, però “nosaltres l’hem donat un gir educatiu i sobre aquesta ruta hem creat uns qüestionaris online per a que ho pogueren dur a terme els alumnes de segon de l’ESO”, com ha explicat Bàrbara Deltell, professora responsable de l’assignatura a La Teua Ràdio.

Per tal de dur a terme aquesta activitat, els alumnes de 4t han investigat sobre la vida i obres d’ aquestes dones, amb l’ ajuda d’ Alicia Cerdà o Consol Payà Amat. Així, amb tota aquesta informació “vam elaborar 11 biografies donant importància a la vida i obra d’onze dones monoveres, com ara Angelita Ortigosa, Remedios Picó, Magdalena Mallebrera, Cecilia Hijón, Carmen Payà, Amparo Martínez Ruiz, Pura Verdú, Ana Mari Saz Petite, Donya Carmela, Dolores Cortés i Asunción Aracil”.

Amb aquesta informació, els alumnes han creat àudios de les seues biografies en les tres llengues. “Després les han enllaçat a un codi QR i amb tot plegat, han donat vida a un mapa interactiu geolocalitzat, per a que el públic poguera fer la ruta amb l’ audioguia amb el GPS del seu mòbil”. Tota una innovació que atrau als xiquets i joves a més d’aprendre coses destacades de la seua història i de la seua localitat.

En concret, l’alumnat de 2n de l’ESO, ha començat a les 9.30h una prova i han tingut fins a les 11h per a fer la primera part. A continuació, han anat fins a l’Ajuntament on ha iniciat la segona part de la prova, la qual  ha finalitzat en el Parc Municipal de l’Albereda, on s’han unit amb els alumnes del Projecte Interdisciplinar, com a colofó.

L’activitat s’ha plantejat als alumnes com una gimkana virtual en la qual l’alumnat de 2n de l’ESO, dividit en grups, ha hagut de recórrer onze punts del mapa que coincideixen amb les onze dones. Han hagut d’escanetjar el codi QR, escoltar les audicions de les informacions d’aquestes persones i després completar uns qüestionaris.

L’equip guanyador ha estat el que ha arribat abans a l’ Albereda i ha obtingut la màxima puntuació de respostes correctes del qüestionari.

Tota una motivació per als estudiants monovers.

Galeria fotogràfica: