Aquest matí, des de les 9h i fins a les 11h, aproximadament, un grup d’experts internacional del Projecte ERASMUS+ ha visitat el CEIP Mestre Ricardo Leal i el C.O. El Molinet de Monòver per tal de vore, de primera mà, el projecte que estan duent a terme en matèria d’inclusió educativa.

I és que, segons ha explicat M. José Carrillo, directora del CEIP Mestre Ricardo Leal a La Teua Ràdio, es tracta de la primera visita a Espanya que fan aquests experts provinents de països com ara Xipre, França, Bèlgica, Estònia, Malta i Regne Unit.

Per a Carrillo, “aquesta visita suposa una fita molt destacada, ja que després de 10 anys desenvolupant aquest projecte d’inclusió educativa en el centre, és ara quan es dóna a conèixer i arriba a la societat i fora de les nostres fronteres”.

Fins a fa molt poc temps, “aquest tipus de pràctiques, pioneres en Espanya, no han tingut cap tipus de visibilitat social i ara es reconeix la tasca que es duu a terme i té repercussió en la societat internacional, fins i tot”. Una manera de “donar el valor que té, perquè no hi ha altre projecte similar a Espanya i, no sabem si a Europa”.

Aquest projecte ERASMUS (Transnational Project Meeting – BIBESOIN)

va començar en desembre de 2018 i és aquesta la segona visita internacional que fan. La primera es va dur endavant en Brussel·les i la pròxima serà en el mes de juliol a Gales.

En la visita de hui a Monòver han pogut vore, en directe i de primera mà, com funciona el Taller de Ceràmica. Allà, ha anat la classe de Segon de Primària del CEIP Ricardo Leal i han desenvolupat la tasca de manera habitual. L’alumnat del Centre Ocupacional El Molinet ha fet de professors tant per als xiquets com per als visitants internacionals, inspectors i membres del Ministeri d’Educació.

 

Dijous visitaran un col·legi d’Alacant mentre que divendres aniran a l’IES Monastil, d’Elda.

Des del CEFIRE d’Elda s’ha recomanat a la comitiva europea la visita dels centres monovers perquè es tracta “de l’experiència més bona d’inclusió educativa en la zona”.

El projecte europeu treballa per tal d’estimular com es tracta la inclusió educativa en Europa. Projecte d’innovació i inclusió en Europa a nivell educatiu.

Aquest projecte romandrà actiu des de desembre de 2018 fins al mes de març de 2021. Passades aquestes dates està previst conèixer una memòria d’activitats, així com les conclusions al respecte.