Diumenge passat, 14 d’octubre, va donar començament una nova edició d’una de les tradicions que combina música popular i dansa amb major trajectòria de què es conserven actualment.

Es tracta de l’enigmàtica i emblemàtica festa dels Carasses.

Esta celebració d’origen incert, apareix arreplegada en documents de 1830 però amb total seguretat s’iniciaria molt abans en la localitat de Petrer.

Els clars paral·lels amb celebracions semblants en poblacions de l’entorn com Biar, la Foia de Castalla i localitats de la comarca de l’Alacantí apunten a unes arrels situades en l’arribada dels primers repobladors de Petrer després de l’expulsió dels moriscos a principis del segle XVII.

La seua celebració no ha sigut contínua en el temps ja que, tant en alguns anys de la II República com durant la dictadura franquista.

Els interessats podran acudir el dissabte 20 i el diumenge 28 d’octubre de 17:00 a 19:30 h al casc històric de la localitat així com al taller de casasses organitzat per Kaskaruja i la regidoria de Festes per al dissabte 20 d’octubre de 11:30 a 13:30 h en la Plaça de Dalt.

És una oportunitat excepcional per a disfrutar del patrimoni immaterial petrerí.