Un dels passos per superar la crisi sanitària actual és l’administració de la vacuna, i després del col·lectiu de gent gran de les residències, ara estan sent els professionals sanitaris els que estan sent vacunats, com així està passant des del cap de setmana al centre de Salut Pinós-Algueña.

Antonio Mira, coordinador d’infermeria de el Centre ha comentat que «a finals de la setmana passada vam rebre instrucció de la Conselleria i durant aquesta setmana està previst acabar de vacunar a tots els sanitaris de la comarca. A data d’ahir ja hi ha cobert al voltant d’un 50% «.

Aquesta és la primera dosi. La segona es preveu per a un interval entre 21 i 25 dies, i a partir de llavors es considerarà que el personal sanitari ja serà immune davant la malaltia, tot i que cal seguir amb totes les prevencions.Un cop es vacune als professionals, al centre rebran les instruccions per administrar-la a la resta de la població, encara que en el cas de la població en general s’establirà la prioritat per rangs d’edat i amb una programació prèvia més estricta, «ja que no és igual que altres vacunes com la de la grip, perquè el subministrament i preparació s’ha de fer amb molt de compte», com assegura.

Vacunació contra la COVID-19 al Pinós. Foto: Ajuntament del Pinós.

Segons ha explicat Mira, la vacuna que s’està administrant, la de l’empresa Pfizer «arriba a Alacant a uns ultracongeladors i d’aquí es distribueix. Un cop surt d’ells hi ha un màxim de 5 dies per administrar-les, a més no són individuals, sinó que de cada dosi s’extreuen 5 vials, de manera que cal ser molt escrupolosos per a extreure-les i administrar-les, i no és tan senzilla la preparació. És una vacuna una mica especial que requereix més temps», comenta Mira.

PINÓS SUMA 11 CASOS POSITIUS MÉS EN DOS DIES

Segons ha publicat aquest dimarts la Conselleria de Sanitat, els casos actius de COVID-19 al Pinós segueixen en augment, ja que a data 10 de gener són 39 els casos amb PCR + en els últims 14 dies, el que es tradueix en una incidència de 489,58 casos per cada 100.000 habitants. Cal recordar que divendres eren 28 els casos actius i que per tant en dos dies han incrementat els casos en 11 persones.

Aquestes xifres confirmen «el que ja anunciaven les previsions, ja que en tota la comarca s’han disparat les xifres després de les festes nadalenques», com ha destacat el coordinador d’Infermeria del Centre de Salut Pinós-Alguenya, Antonio Mira, a Ràdio el Pinós.

Per a Mira, tot i que «després del Nadal es preveia aquest increment i tot i que insistim molt en que s’evitaren reunions innecessàries, no ha estat així i ara es veu en els casos que estem detectant». Per això continua fent la mateixa «crida a la prudència i la responsabilitat perquè seguir prenent totes les precaucions i fa especial èmfasi en evitar acudir a habitatges de gent gran, si no és estrictament necessari, perquè són el col·lectiu de major risc».

Segons ha comentat el coordinador d’Infermeria, «al Centre de Salut cada dia fa una desena de test d’antígens, dels que estan sortint al voltant d’un 50% de casos positius. A això cal sumar les proves PCR que realitzen al centre hospitalari «.

Pel que fa a el Departament de Salut d’Elda ha comentat que l’increment de casos està ocasionant «que a l’hospital s’estiguen anul·lant consultes programades, perquè es prioritza l’atenció Covid-19″. Mentrestant, al Centre de Salut s’estan mantenint els serveis habituals, tot i que compten amb algunes baixes, el coordinador d’Infermeria ha comentat que les necessitats bàsiques estan cobertes.

El Centre continua atenent mitjançant via telefònica, cal establir aquest contacte abans que el pacient acudesca a les instal·lacions, perquè reba les instruccions precises per evitar presències innecessàries.