L’Ajuntament del Pinós, davant el risc persistent de fortes tempestes i vent que continua vigent, continua prenent mesures preventives.

De fet, tots els serveis del consistori romanen pendents de l’evolució d’aquest episodi meteorològic.

Des de la regidoria de Mitjans de Comunicació confirmen a La Teua Ràdio que demà tampoc haurà classe als centres educatius del Pinós.

El dispositiu de coordinació municipal està mantenint des d’ahir reunions periòdiques per a valorar les decisions a prendre, sempre seguint les indicacions del Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana, amb el qual el contacte és permanent, ja que constantment es van actualitzant les dades i previsions de l’evolució d’aquesta DANA o gota freda.

La Policia Local i els Bombers de la zona d’Elda van estar en la vesprada d’ahir dimecres revisant i netejant baixants i canalitzacions, retirant objectes i supervisant diferents punts conflictius en edificis i carrers del municipi per a minimitzar les possibles conseqüències de les pluges.

A més, van senyalitzar i van tallar els accessos als trams del gual en els quals habitualment solen aparcar-se vehicles, per a evitar els efectes d’una possible riuada en el llit.

Els edils de Parcs i Jardins i d’Esports, César Pérez i Iván Pérez, també han comunicat que les instal·lacions esportives i els parcs Municipal i de Santa Catalina romandran tancats durant tot el dia.

En el protocol d’emergències de l’Ajuntament del Pinós, a més de les autoritats locals, estan implicades la Policia Local, Protecció Civil i personal del departament de Medi Ambient, que estaran alerta i a la disposició dels veïns i veïnes per a fer front davant qualsevol adversitat que puga ocórrer durant les pròximes hores.

L’alerta roja emesa pel Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana es mantindrà durant la jornada de hui, encara que l’Ajuntament continuarà atent als canvis per a decretar noves mesures si fora necessari.

L’alcalde Lázaro Azorín ha transmés un missatge de tranquil·litat a la població, encara que recomana que es mantinguen alerta. “Volem reduir riscos i que tota la població estiga preparada davant qualsevol possible incidència que es puga provocar per aquest episodi de fortes pluges que indiquen les previsions”.

També incideix en què la ciutadania estiga al corrent de les notícies que es generen per aquesta situació de màxima alerta i “tinga en consideració les recomanacions que es traslladen des del Centre d’Emergències 112 i llits oficials de la Generalitat”.

De totes maneres, es recomana a la ciutadania que en cas de necessitat contacten amb el telèfon gratuït d’emergències 112, que centralitza les urgències sanitàries, de bombers i policia.