Ahir, dimarts, 4 de desembre, l’espai expositiu que homenatja a dos sectors clau per a l’economia del Pinós i la comarca, com són el Marbre i el Vi, va celebrar el seu 4rt aniversari des de la seua inauguració el 4 de desembre de 2014.

En aquesta edició s’ha volgut mostrar la faceta més inclusiva i, aprofitant que el Dia Internacional de la Diversitat Funcional se celebrava el 3 de desembre, l’Ajuntament del Pinós ha volgut que enguany s’exposen diversos treballs artístics realitzats per les persones del Centre Ocupacional “Capaç” de Novelda i pels membres de l’Associació “Iguals i Sense Traves” del Pinós, per mitjà d’una exposició anomenada “Art i diversitat funcional”, que ha descobert el talent artístic de les persones de tots dos centres.

Amb aquest Centre d’Interpretació, l’Ajuntament del Pinós, en col·laboració de la Fundació Levantina, reten homenatge a les persones que han treballat en tots dos sectors al llarg dels anys i que han fet que actualment siguen referents internacionals.

Per a aquest aniversari també s’ha dut a terme un taller inclusiu, dirigit a escolars de 6é de Primària, en el qual han interactuat persones amb i sense diversitat funcional, afavorint així la normalització d’aquesta condició. El taller ha consistit en la realització de manualitats amb marbre i taps de suro, realitzats pels alumnes de tots dos centres.

La tècnica d’ADL, Eva Jara, s’ha mostrat satisfeta pel desenvolupament de les activitats, ja que “l’objectiu és donar-li vida a aquest lloc expositiu. Quan plantegem el projecte a les associacions i centres educatius, rebem una resposta ràpida i afirmativa. La setmana passada vam estar en els col·legis i hem comprovat que és una activitat molt enriquidora”.

En l’acte ha estat present la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, que ha felicitat l’ajuntament i a la fundació per la iniciativa de dedicar l’aniversari a diferents sectors, perquè d’aqueixa manera s’acosta més el centre d’interpretació als diferents àmbits de la societat.

Per a Poblador, que és mestra de professió, ha sigut una grata sorpresa participar en aquest acte, al qual han assistit els xiquets i xiquets de 6é de primària dels centres escolars, Sant Antón i Santa Catalina del Pinós.

Per part del Centre Ocupacional “Capaç” han intervingut en l’esdeveniment la coordinadora Paqui Beltrá, juntament amb la psicòloga, la fisioterapeuta i dos voluntaris. Així com la presidenta de l’Associació “Iguals i Sense Traves”, Lucía Gómez.

Per a la gerent de Fundació Levantina, Yolanda Llinares, amb aquesta activitat “volem aprendre d’ells i que ens ensenyen les seues habilitats i tècniques creatives demostrant que tots aportem valor a la societat”.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, que ha adquirit algun dels objectes d’aquesta mostra, ha destacat el gran paper que exerceixen ambdues associacions en la societat. Per a ell, “estem amb la millor gent de Novelda i del Pinós”, i ha agraït la seua predisposició a col·laborar en les commemoracions d’aquest 4t aniversari, com també a la subdelegada del Govern a Alacant per assistir a l’esdeveniment.

L’exposició inaugurada hui podrà visitar-se a la Casa del Marbre i del Vi fins al pròxim 31 de gener.