Per tal de conscienciar sobre les conseqüències de les caigudes i saber com prevenir-les, Atenzia, empresa especialitzada en l’àmbit social i de la salut, juntament amb la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament del Pinós, ha organitzat per al divendres 31 de gener a les 10,30 del matí, un taller gratuït al centre Cultural sobre la prevenció de caigudes, especialment adreçada a la gent gran del Pinós.

Durant l’activitat, els formadors han de facilitar pautes generals sobre les caigudes, principals causes i conseqüències, així com recursos per afrontar aquestes situacions i prevenció de les mateixes.

Segons dades del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (MSCBS), el 50% dels més grans de vuitanta anys pateixen caigudes un cop l’any, com a mínim.

A causa de que la meitat de les caigudes es produeixen a casa, a la xerrada està previst a més oferir diferents recomanacions per tal que els grans puguin prevenir els riscos dins de la llar, entre elles el encendre els llums a l’aixecar a la nit o portar calçat que subjecti bé el peu.