El consistori pinosero, després de les eleccions municipals, estarà configurat per 10 regidors del PSPV-PSOE, 2 del PP i 1 de Ciutadans.

Lázaro Azorín aconsegueix de nou l’alcaldia amb majoria absoluta.

En aquesta ocasió amb un regidor més que en l’anterior legislatura. Una fita històrica que es va aconseguir fa 28 anys, sent alcalde Perfecto Rico, i que ara ha igualat la candidatura d’Azorín, aconseguint 10 regidors en el consistori pinoser del partit PSOE.

La Corporació Municipal per a la legislatura 2019 – 2023 serà la següent:

• Pel partit PSOE: Lázaro Azorín, Silvia Verdú, César Pérez, Neus Ochoa, Francisco José López, Mª José Moya, Inma Brotons, Iván Pérez, Raúl Pérez i Lourdes Yáñez.

• Els edils del PP seran Iván Pablo Román i Vicente Jiménez.

• Ciutadans estarà representat per José Luis Martínez.

El percentatge de participació de les eleccions locals 2019 ha sigut del 69,4%, 8 punts menys que en els últims comicis, quan es va aconseguir un 76% de participació.

Els vots emesos durant la jornada d’ahir han sigut 3.939, dels quals 2682 han sigut per al PSOE, el PP ha aconseguit 720 i Ciutadans 322, a més de 56 en blanc i 109 nuls.

Els tres caps de llista han felicitat els seus companys de partit i a l’oposició. Iván Román del Partit Popular ha assegurat que “podríem haver fet una millor candidatura i programa” però han tingut poc temps per a conformar-la, també ha afirmat que “hem millorat relativament respecte a les últimes eleccions” que faran “una oposició constructiva”.

Per la seua banda, el candidat de Ciutadans, José Luis Martínez, malgrat haver millorat els últims resultats considera que “no són satisfactoris, teníem expectatives d’aconseguir 3 o 4 regidors” i també ha dit que realitzarà una oposició “eficaç, eficient i efectiva”.

Lázaro Azorín, que aconsegueix novament revalidar l’alcaldia, assegura que “a partir del dilluns continuarem treballant per tota la ciutadania” i se sent satisfet per aconseguir una majoria absoluta a la qual s’ha sumat un regidor més que en l’anterior legislatura, encara que ha dit “és un gran repte i sobretot una gran responsabilitat”.

Azorín ha tingut paraules d’agraïment per a tot el seu equip, però sobretot ha destacat a Elisa Santiago i Pepe Perea, que no formaran part de l’Equip de Govern, però ha definit com a grans persones, treballadores i lluitadores.

La jornada electoral ha transcorregut sense incidents fins al recompte, moment en el qual s’han identificat dos tipus de paperetes diferent del PSPV-PSOE, que han sigut impugnades per PP i Ciutadans i seran estudiades per Junta Electoral, encara que el secretari de l’ajuntament, Antonio Cano, ha manifestat que són totalment legals i que estaven validades per la Junta Electoral.

ELECCIONS EUROPEES
Els pinosers també han donat el seu suport majoritari al PSOE en les eleccions europees 2019.

Els partits que més nombre de vots han aconseguit han sigut: 1680 per al PSOE; 879 al PP, 445 Ciutadans, 244 Vox i 224 a Podemos.

Els vots emesos al Pinós han mantingut l’esquema de la resta del territori nacional que ha votat com a primera força política al PSOE, seguit de PP, Ciutadans i Podemos.