Hui és un dia negre per al Santo Negro d’Elda. Un dia que docents, monitors del menjador i famílies no podran oblidar mai.

I és que hui fa un any en què Jessyca va ser assassinada per la seua exparella davant les portes d’aquest centre educatiu en presència del seu fill en comú i de centenars de persones.

Malgrat l’horrible notícia que evoca aquesta data hui la direcció del centre ha volgut mostrar a la societat que aquest centre està plenament conscienciat en la lluita ferma contra la violència de gènere. I així ho demostra la porta pintada de violeta i el mural que han elaborat.

En la inauguració d’aquesta porta les famílies van barrejar sentiments contradictoris: ràbia i tristesa pel terrible succés d’ara fa un any, i satisfacció en vore com aquesta comunitat educativa s’ha unit amb força contra aquesta lacra social i trasmet als més menuts sentiments d’estima, respet i convivència.

 

Aquesta porta on va ocórrer el fatal succés ha estat decorada per l’artistas d’Elda Miguel Gracia “Zetika”, en la qual ha posat un pardalet volant amb les ales obertes i la frase “La puerta violeta”, una cançò de Rozalén com a mostra de repulsa a la violència.

Una manera física de mostrar i demostrar que, com diu la cançò, “creuar la porta et libera”, i els xiquets i famílies poden sentir-se sans i estalvis dins el centre, el qual ha hagut de treballar durant tot l’any aspectes destacats com ara la por.