Pinós celebra a partir del 19 de febrer un dels esdeveniments turístics i gastronòmics més importants de la província, la “Mostra de la Cuina del Pinós” que enguany arriba a la seva XIX edició i es presenta com “Suculenta i tradicional. La nostra cuina “.

L’emissora local Ràdio Pinós serà l’encarregada de poder acostar a tots els amants de la gastronomia seva presentació en societat, serà el dijous 14 de febrer amb un padrí d’excepció, el Xef eldenc Pablo Montoro, semifinalista a Top Xef d’Antena 3, a través d’una taula rodona que serà emesa en directe des de Restaurant Alfonso, a les 12 hores.

El mejor sabor de Pinoso atrae cada año a cientos de comensales  y en esta edición  se pondrá en valor dos aspectos que dan el carácter especial a la cocina de Pinoso con la mesa redonda “Fusión cocina tradicional/cocina de vanguardia” que estará moderada por el alcalde de Pinoso, Lázaro Azorín y contará con la presencia del padrino de la Mostra, el Chef Pablo Montoro, el Secretario de Turismo de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer.

També assistirà María José San Román, Xef del Restaurante Monastrell (Estrella Michelín). Juan Mora,  Director Secretariado Investigación de la Universidad de Alicante i Director del curso Experto en elaboración artesanal de helados.

Repressentant a Gasterra (Centro de Gastronomía del Mediterráneo) estarà Ana Zaragoza, directora del Máster de arroces y alta cocina mediterránea de la UA. I com a representants de la gastronomia local comptaran amb Javier García, Director Técnico de Bodegas Pinoso, Miguel Ángel Bravo, Responsable Enoturismo de Bodegas Volver i Javier Alfonso, de Restaurante Alfonso.

Prèviament a la presentació els convidats visitaran el Mirador de les pedreres de la muntanya Vedat que alberga la pedrera de marbre Crema Ivori a cel obert més gran d’Europa i el Diapiro Salí “El Cabeço”, un referent en la producció de sal a la província de Alacant, el 60% de la sal de Torrevella procedeix del subsòl del Pinós.

La jornada de presentació comptarà amb una degustació gastronòmica a càrrec de Restaurant Alfonso “Fusió-tradició-Innovació” i visita a un dels monuments més representatius i emblemàtics del municipi, la Torre del Rellotge.