El Ayuntamiento de Elda, a través de la Concejalía de Diversidad, se suma a los actos del Día del Orgullo LGTBI que se celebra hoy viernes, 28 de junio.

Para celebrar este día se ha colgado la bandera arco iris en uno de los balcones del Ayuntamiento de Elda como muestra de apoyo al colectivo LGTBI y la concejalas de Bienestar Social y Diversidad, Alba García y Anabel García, han leído un manifiesto que destaca los derechos del colectivo, así como las garantías de igualdad real y efectiva del grupo en todos los ámbitos sociales y políticos.

A su vez, con este texto el Ayuntamiento se ha sumado “a todas las voces que claman por un futuro en igualdad para todas las personas al margen de su identidad sexual, género u orientación sexual”.

“Como cada año el Ayuntamiento sigue apoyando este día”, ha señalado la edil de Diversidad, quien ha hecho hincapié en mostrar un apoyo prioritario a la causa reafirmando el compromiso de la concejalía de Diversidad con el colectivo LGTBI.

Además, el sábado 13 de julio, tendrá lugar el acto central con la fiesta ‘Mari Morena Party’ que consistirá en un pasacalles que comenzará a las 18 horas en la puerta del Bar Culture, seguirá por calle Reyes Católicos, y recorrerá las calles Antonino Vera, Juan Carlos I y Pi y Margall, finalizando en la puerta del Pub Maestro, donde se procederá a la lectura del pregón.

Asimismo, el pregonero será Juanma Martínez que ha señalado que “es un orgullo doble ser el pregonero LGTBI”, mostrando así su ilusión. Además, ha adelantado el título del acto: “Libérate”, explicando que “vamos a liberarnos de todos los conceptos malos y las cuestiones que no nos interesan en cuanto a las personas malas, tenga uno la condición sexual que tenga”.

Estos actos cuentan con la colaboración de la Concejalía de Diversidad junto con el Bar Culture y Pub Maestro, además de la participación de diversos colectivos, como Juventudes Socialistas, Falla Las 300, Asamblea Feminista y otras organizaciones de Elda, Aspe, Villena, Petrer y Monóvar.

L’Ajuntament de Monòver també s’hi suma 

La visibilitat és fonamental per a aconseguir la igualtat i hui des de l’Ajuntament de Monòver “reivindiquem el dret a viure sense ser perseguides, insultades o ridiculitzades per la nostra orientació o identitat”.

I és que, com han explicat des del consistori monover “Estimar no és un delicte, que ningú t’impedisca voler a qui vulgues, com vulgues i quan vulgues. Hui eixim i celebrem orgulloses i orgullosos que sentim i estimem sense importar res més”.

“Hui demanem viure en una societat sense estereotips i respectuosa amb totes les persones, independentment de la seua orientació i identitat”.

 

 

Novelda reivindica la diversitat sexual en la vellesa en la celebració del Dia de l’Orgull *LGTBI

El desplegament de la bandera arcoiris al balcó de l’Ajuntament i la lectura d’un manifest de suport als col·lectius LGTBI han obert el programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament per a celebrar, hui divendres, 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

Sota el lema “Amor és Amor”, l’Ajuntament de Novelda s’ha sumat a la celebració d’aquest dia amb una sèrie d’activitats amb les quals es pretén donar visibilitat al col·lectiu i instar a la tolerància i la igualtat. La campanya, dissenyada des de la regidoria d’Igualtat, en col·laboració amb les de Joventut, Comerç i la Biblioteca Municipal, ha tingut com a acte central la lectura d’un manifest per part de l’alcalde, Fran Martínez, en el qual s’ha reivindicat la diversitat sexual entre persones majors, així com “la necessitat de reconeixement en els serveis públics sobre les seues especificitats”.

La lectura del manifest, en la qual han estat presentes representants de l’equip de govern i dels grups municipals de Compromís i Guanyar, a més de ciutadans que s’han unit a la convocatòria, ha expressat la condemna a “qualsevol tipus d’odi que tinga el seu origen en l’orientació o identitat sexual” i el suport a les persones LGTBI “perquè avancen en la plena visibilitat en el camp de la política, ciència, docència, empresa i esport”, i ha conclòs amb el compromís explícit de l’equip de govern de “promoure, en el nostre àmbit, l’impuls de lleis destinades a garantir la igualtat real i efectiva entre totes les persones”.

Visibilitat en diferents àmbits

La campanya s’ha fet visible a la ciutat a través d’altres actuacions, com el pintat de passos de vianants i mobiliari urbà amb els colors de la bandera “ARCOIRIS”, així com amb la col·laboració de bona part dels comerços locals que llueixen la cartelleria dissenyada amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull.

A més, la Biblioteca Municipal també se suma a aquest projecte amb la creació d’una secció específica de llibres i material audiovisual sobre temàtica LGTBI i una sèrie d’impactes, a través de xarxes socials, que tindran com a protagonistes a filòsofs, pensadors i escriptors que han donat el seu suport i aportat visibilitat a la comunitat gai.

Així mateix, el programa també arribarà al Casal de la Joventut el diumenge, 30 de juny, amb la realització d’un grafiti que recollirà l’esperit i el lema de la campanya. La proposta està oberta a tots els joves interessats, que poden acudir al Casal de la Joventut a les 11.00 h.