Aquesta setmana han entrat en funcionament els dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics que el mes de desembre passat l’Ajuntament de Petrer va instal·lar al carrer Calvari s/n, en la part superior del parc 9 d’Octubre, i en l’avinguda Reina Sofia, al costat de l’estació d’autobusos, punts estratègics per la seua proximitat a zones d’interés turístic i comercial i pel seu fàcil accés des de l’autovia.

Es tracta de dues estacions de recàrrega semiràpida d’accés públic que, de manera provisional, fins a l’aprovació i la implantació de la taxa municipal corresponent, ofereixen el servei sense cost per a l’usuari.

 

 

Les reserves per a fer la recàrrega es poden realitzar a través de l’APP d’Iberdrola de Smart Mobility, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de Petrer.

Aquesta aplicació, sense necessitat de ser client d’Iberdrola, permet l’accés des del mòbil partisca geolocalitzar punts de recàrrega, reservar i pagar, una vegada aprovada la corresponent taxa municipal. El cost inicial estimat és de 0,15 €/kW.

Cal recordar que el cost de la instal·lació ha sigut de 13.563 €, dels quals l’IVACE ha aportat 10.850,40 € i la resta l’ajuntament que, amb aquesta mena d’actuacions per a impulsar la mobilitat elèctrica, cerca reduir el consum i disminuir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle associades.