La regidoria d’Igualtat ha presentat, dins del Pacte d’Estat contra la violència masclista, la campanya Novelda contra les violències Masclistes, Actuem per a visibilitzar les violències masclistes!, amb l’objectiu d’implicar el municipi i promoure la tolerància zero amb la violència de gènere.

La campanya, amb la participació de l’Associació Mercat Proveïments Novelda i Comerços Associats de Novelda, al costat de la Junta Central de Moros i Cristians Santa María Magdalena, ha arrancat hui, 20 de maig, i es desenvoluparà fins a passades les festes de la localitat.

Durant la campanya les associacions comercials de Novelda col·locaran el distintiu Aquest establiment està en contra de la violència de Gènere en els seus negocis i durant la celebració de Botigues al Carrer, el pròxim 9 de juny, s’establirà un punt d’informació amb el repartiment de tríptics sobre la violència de gènere, amb informació i assessorament per a les víctimes, i tríptics contra la violència sexual, amb informació de com actuar davant situacions de risc i protocols davant casos de violència sexual a menors.

Bienvenida Algarra, regidora d’Igualtat, assegurava que “és una campanya que pretén donar a conéixer tot el treball que es realitza en l’àrea i aconseguir que Novelda siga una ciutat lliure de violència”. Des de l’associació Mercat Proveïments Novelda, la seua vocal, María del Carmen Rodríguez, assenyalava que “és important estar al costat de les víctimes, aconseguir que la informació arribe a la societat per a crear consciència entre els més joves”.

Gerardo Hurtado, gestor de Comerç Associat de Novelda, afirmava que “aquest tipus de campanya de difusió és vital en la lluita contra aquesta xacra social” i recordava que “en la pròxima edició de Botigues al Carrer mantindrem un punt d’informació oberta per a ajudar en la visibilització del problema”.

Per la seua part el president de la Junta Central de Moros i Cristians de Novelda, José Eugenio Pérez, manifestava el suport de la festa a aquesta iniciativa i animava a les víctimes “a denunciar, a comptar el seu problema, perquè des de la Junta Central tindrem tolerància zero davant qualsevol tipus d’agressió”.