Des de fa 28 anys té lloc una carrera urbana en la població de la l’Alguenya, un esdeveniment que enguany ha dedicat el seu esforç solidari als i les pacients de la planta d’Oncologia de l’Hospital General Universitari d’Elda. Aquesta carrera urbana té molta història, plena de vivències, emocions i adrenalina però, sobretot, plena d’humanitat i de lluites personals.

Uns dies abans de la celebració de la nova edició d’aquest esdeveniment esportiu, l’Associació ‘Motoclub de la l’Alguenya’ ha visitat les instal·lacions del centre hospitalari per a fer el lliurament simbòlic del donatiu que ha sigut possible gràcies a la venda de samarretes. Aquests diners s’ha destinat a l’adquisició de diferents útils i divers material ortopèdic i metge, que suposaran una millora en la qualitat de vida del dia a dia tant dels i les pacients oncològics com dels seus familiars.

En concret, la donació ha consistit en:
1 caminador
1 cadira de dutxa
1 elevador wc regulable
2 llava caps
1 espill xicotet
9 pulsioxímetros
1 frigorífic (per als i les pacients)
1 assecador de
pèl 2 televisors per a hospital de dia oncologia-hematologia
1 radie-CD

La Gerent, Vicenta Tortosa, el director mèdic, Juan Francisco Herrero i la supervisora de la planta d’Oncologia, Virtuts Català, han acompanyat als representants del ‘Motoclub de la l’Alguenya’ en el lliurament simbòlic de la ‘recaptació’ i han pogut comprovar que part dels diferents articles ja es trobaven en el servei.

Encara que el muntant econòmic no és rellevant, 2.000 euros, des de la directiva del club esportiu que ha comptat amb el suport d’una empresa de la comarca, Marcotsa, i de l’Ajuntament del municipi, han indicat que ‘que se senten molt orgullosos que tanta gent i sobretot els més joves d’aquest xicotet poble s’hagen unit a aquesta iniciativa que encara que senzilla significa molt per a tots’.