La Col·lecció museogràfica local d’etnografia de La Romana ha sigut reconeguda oficialment per la Generalitat Valenciana en complir amb els requisits necessaris.

Les gestions realitzades des de la regidoria de Patrimoni Local han tingut el vist i plau de tècnics i especialistes, per la qual cosa aquest espai cultural s’incorpora a la xarxa valenciana de museus.Carmen Pastor Riquelme agraeix a tots els veïns i veïnes que han col·laborat en aquest projecte consolidat, ja que representa una oportunitat de futur per al poble.

La regidor ha manifestat que ”el museu local obri una porta a la diversificació cultural de la comarca i al turisme de la zona com han testimoniat les seues fluides visites. La Casa Encarnà és a més un espai que permet a les noves generacions conèixer el passat i la quotidianitat del poble i a les persones majors retrobar-se amb els objectes de la seua memòria col·lectiva”.

El projecte de la Romana per a crear aquesta col·lecció ha rebut a més les felicitacions i el suport d’altres museus valencians i des de la regidoria es volen transmetre aqueixes felicitacions a totes «les persones que aporten idees o comparteixen les seues històries en aquest espai, fent possible aqueix reconeixement donat el respecte al nostre passat que han demostrat».

La Casa Encarnà té un horari de visita al públic de 10.00 a 13:00h, els divendres i dissabtes.