La Policia Local de Novelda, a través de la Unitat Operativa GRUVIME i en col·laboració amb la regidoria d’Igualtat i membres especialitzats de Policia Local d’Alacant, estan duent a terme xarrades informatives sobre ciber assetjament en els centres escolars locals.

Aquestes xarrades, centrades en l’assetjament en xarxes socials (ciberbullying), tenen com a objectiu conscienciar als joves dels riscos d’aquest tipus de pràctiques, “informant en què situacions s’aquesta incorrent en delicte o avisant del perill de l’enviament d’imatges eròtiques a través de missatgeria instantània (sexting) i l’assetjament d’adults a menors en xarxes (grooming)” assegurava l’encarregat de realitzar aquests tallers, David Pérez, agent de la Policia Local d’Alacant.

Des de la Policia Local de Novelda, el Comissari Juan Carlos Escolano, assenyalava que “aquest tipus de xarrades busquen solucionar mitjançant l’ajuda de persones qualificades un problema greu com és l’assetjament escolar”.

Per la seua banda, Rafael Sarrió, Intendent de la Policia Local, recordava que aquesta activitat aquesta emmarcada en la campanya d’Actuació en Centres Escolars que es va iniciar mesos arrere, basada en la formació i la correcció, “formació amb aquest tipus de xarrades i correcció apostant pel cinturó sanitari entorn als centres escolars basat en la lluita contra l’absentisme i el consum d’estupefaents”.

Des del Col·legi Pare Dehon, Vicente Hernández, Cap d’Estudis de Secundària i Batxillerat, agraïria aquest tipus de tallers, que s’estan realitzant en diferents centres educatius de la localitat, que “complementen els que realitzem al llarg del curs dins de la programació anual”.

En aquest sentit Nieves Cerdán, Coordinadora del Gabinet d’Orientació del Pare Dehon, indicava que “són tallers molt interessants, que ajuden a crear consciència i empatia sobre un problema latent en la nostra societat”.