L’Ajuntament de Petrer i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, posen en marxa, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, «La reconquesta del vidre», una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019.

La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de Petrer i, especialment a les comparses, de la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se’ls han entregat cubs amb rodes equipats amb sistema alehop i s’han disposat 19 contenidors retolats amb la imatge de campanya, situats en les zones de màxima concentració de quartelillos i seus festeres (mapa de contenidors de la campanya: http://lareconquistadelvidrio.es/petrer/).

Així mateix, a partir de demà, dia 17 i fins al dilluns 20 de maig, educadors ambientals recorreran les zones festeres informant festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals. Conjuntament, col·laboraran amb les comparses per a facilitar-los el reciclatge de vidre. En concret, enguany participen 38 quartelillo que han col·locat un poal de reciclatge a l’interior de les seues seus.

 

 

A més de Petrer, en «La reconquesta del vidre» participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana més. De tots ells, la localitat que més recicle rebrà una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l’organització de les festes de 2020.

En 2018, Petrer va participar en la categoria Atabales, quedant en la cinquena posició en reciclar 2,8 kg/fester, la qual cosa va suposar un increment del 134,7% respecte a 2017, en reciclar 11.500kg en els contenidors assignats a la campanya. En aquest sentit, María Salud Sánchez, regidora de Serveis Generals, espera “que enguany les dades siguen bastant superiors” als de 2018 i que Petrer quede en primera posició enguany. Per aquest motiu, l’edil ha animat a tots els festers i festeres a reciclar i ha recordat que “no cal deixar els ‘botellins’ en el sòl, sinó en el lloc apropiat, que són els iglús”.

Així mateix, per a fomentar el reciclatge, totes les comparses implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre entraran en el sorteig d’un lot de productes envasats en vidre. I com a novetat, enguany es realitzaran deu promocions online en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu *miniglú amb la imatge d’aquesta campanya.