L’ Agrupació Musical de Montesinos i la Unió Musical Sant Bartolomé d’Oriola han guanyat les audicions de la tercera i la quarta secció, respectivament, de la 47 edició del Certamen Provincial de Bandes que impulsa la Diputació d’Alacant.
L’emplaçament d’aquest certamen va ser el Teatre Municipal de Pego, que va acollir dissabte passat 14 d’abril les audicions, en les quals van participar també, en la tercera categoria, la Unió Musical del Fondó de les Neus, l’Ateneu Musical ‘Maestro Gilabert’ d’Asp, la Unió Musical de Beniarrés, la Societat Musical La Magdalena de Tibi i la Societat Musical Santa María Magdalena de Novelda. Tanmateix, en aquestes últimes audicions del certamen les obres obligades han sigut ‘Sinfonietta’, de Juan L. Roig i ‘El follet d’Espanya’, d’Antonio Férriz Muñoz, per a la tercera i quarta secció, respectivament.
Un any més, el diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha presidit el jurat d’aquest concurs, en el que es valora tant la afinación com la sonoritat, la interpretació i la tècnica, i ha destacat la qualitat de les agrupacions, especialment de les bandes guanyadores que participaran en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana organitzat pel Institut Valencià de Música.