La corporació municipal ha aprovat en sessió plenària la proposta de resolució presentada per Guanyar Novelda per a la creació d’una comissió de treball que estudie la viabilitat de la implantació de camins escolars segurs a partir del pròxim curs escolar.

“Els camins escolars segurs”, va apuntar la portaveu de Guanyar, Maje Agües, “són itineraris que poden seguir els alumnes fins al seu col·legi a peu o amb bicicleta, ja que es pretén eliminar el trànsit rodat”.

La iniciativa, que implica no sols l’Ajuntament sinó també a Policia Local, centres educatius, famílies, col·lectius veïnals, comerciants i voluntaris, intenta fomentar hàbits de vida saludables entre la població i donar solució al trànsit a la ciutat, “amb embossos i problemes de seguretat viària i contaminació que afecten, sobretot, als xiquets”, va assenyalar Agües.

“En definitiva”, va subratllar la portaveu de Guanyar Novelda, “els trajectes d’anada i tornada a l’escola tallats al trànsit motoritzat faciliten que anar a escola siga una experiència d’autonomia i contacte directe dels xiquets amb el seu entorn més quotidià, el seu barri i les seues gents”.

La creació d’un grup de treball en el qual estiguen representats tots els agents implicats per a elaborar els camins escolars és el primer punt d’una proposta que recull també l’elaboració d’un estudi de les necessitats específiques de cada centre educatiu, la implementació gradual dels camins en el curs 2020-2021 i la realització de campanyes informatives i de conscienciació per a fomentar els desplaçaments a peu o amb bicicleta.