Les regidories de Policia Local, Sanitat i Serveis Generals de l’Ajuntament de Petrer han treballat de forma coordinada per a modificar l’actual Ordenança de Convivència, que data de 2014, adaptant alguns aspectes de la mateixa i incorporant altres nous, amb l’objectiu de plantar cara al problema dels excrements i orí dels gossos en els espais públics de la ciutat.

L’edil de policia, Pablo Lizán, ha assenyalat que “la realitat és que aquest és un problema que, afortunadament, no afecta a la majoria dels propietaris d’animals domèstics però si hi ha uns altres que actuen amb incivisme i, encara que no volem convertir-nos en un administració sancionadora, però sí que volem conscienciar i corregir aqueixes conductes incíviques que causen mal a la imatge de la ciutat”.

 

 

L’ordenança ja està redactada i l’estan revisant en l’organisme Suma, que serà l’encarregat de tramitar i cobrar les denúncies. Aquesta és una de les novetats que s’incorporen en l’ordenança amb la finalitat de “assegurar-nos que les denúncies no cauen en sac trencat i que arriben als qui incomplisquen la normativa en un assumpte que preocupa a tota la ciutadania”. Lizán ha aclarit que, després de la revisió de Suma, en breu s’oferirà més detall sobre les quanties actualitzades de les sancions.

Per la seua banda, la regidora de Sanitat, Juani Ochoa, ha indicat que la nova ordenança ja recull també l’obligatorietat de diluir l’orí dels animals amb aigua i alguna substància desinfectant com a llima o vinagre, i ha recordat que en la seua regidoria (al carrer Luis Chorro, núm. 8) hi ha a la disposició dels amos d’animals botelles emplenables totalment gratuïtes. L’edil ha indicat que també es poden recollir en el centre social Clara Campoamor.

“L’orí és corrosiu i ja ha creat problemes en podrir pals i elements metàl·lics del mobiliari urbà que poden crear fins i tot accidents als vianants”, ha assenyalat l’edil de Serveis Generals i Medi Ambient, Fernando Díaz, qui ha afegit que el problema dels excrements ocupa una part important del temps dels empleats de neteja i de manteniment de jardins.