El Centre de Salut del Pinós ha sigut el triat per a presentar la campanya de vacunació contra la grip 2018-2019 a la comarca.

L’acte, presidit per l’alcalde Lázaro Azorín i la regidora de Sanitat, Elisa Santiago, ha comptat amb la presència dels directius de l’Àrea de Salut d’Elda, a la qual pertany el Pinós, Vicenta Tortosa, gerent de l’Hospital d’Elda; Carmen Perpinyà, directora d’infermeria del departament; el director mèdic de l’hospital, Juan Francisco Herrero; la subdirectora mèdica Juana Requena; María Jesús Fabra, directora econòmica; el director de Salut Pública, Francisco Albertos així com la directora mèdica d’atenció primària, Concepción Fernández; i la directora d’infermeria d’atenció primària, María Milagros Cucarella.

I pel Centre de Salut del Pinós, la pediatra i coordinadora del departament Pilar Soler i el coordinador d’infermeria del centre, Antonio Mira.

Les autoritats sanitàries han informat a la població de la importància de vacunar-se, ja que com ha destacat Francisco Albertos “la vacuna és la millor protecció davant la grip”, posant l’accent en els grups de risc i també en els professionals sanitaris i altres professionals amb el risc de contagi. En la presentació s’ha subministrat una dosi de la vacuna als assistents, i entre ells al propi alcalde, Lázaro Azorín, i a l’edil de Sanitat, Elisa Santiago.

Vicenta Tortosa, gerent de l’Hospital d’Elda ha agraït en la presentació la implicació de les autoritats municipals, “és important la col·laboració perquè el sistema sanitari millore” i ha afirmat que ells són els primers a prendre consciència i donar exemple vacunant-se, difondre el missatge i aconseguir que la major part de la població amb risc estiga vacunada.

L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín ha destacat la importància del contacte directe i implicació dels sanitaris amb els pacients, la informació, coordinació i treball, destacant el bon treball i funcionament del centre pinoser.

Lázaro Azorín, alcalde del Pinós, es vacuna contra la grip.

Per part seua, Francisco Albertos, director de Salut Pública destacava que en la campanya del passat any, dels 125 ingressos per grip greu, la majoria no havien sigut vacunats.

Juana Requena, subdirectora mèdica ha explicat les estratègies que es duran a terme des de l’Hospital d’Elda que comptarà en l’hall amb un punt de vacunació i també una infermera que subministrarà la dosi en altres serveis de l’hospital.

El Departament de Salut d’Elda compta enguany amb 31.000 dosi per a distribuir a la comarca de l’Alt i Mig Vinalopó entre els pacients de risc, aquells amb malalties cròniques, dones embarassades, professionals soci-sanitaris i els majors de 65 anys.

A la comarca s’han habilitat punts en els Centres de Salut, Consultoris Auxiliars, Clíniques Privades, Mútues, Residències de la Tercera Edat i Serveis de Prevenció de Riscos Laborals.

Les autoritats sanitàries es plantegen enguany un doble objectiu, incrementar la cobertura en la població major de 65 anys fins a un 60% i mantindre la taxa de vacunació per damunt del 50% en els professionals sanitaris.

L’Organització Mundial de la Salut emet cada any la recomanació sobre la composició que ha de tindre la vacuna en cada temporada, ja que pot canviar conforme varien els virus circulants, per la qual cosa és necessari que les persones es vacunen tots els anys per a estar correctament protegides.

El Departament de Salut d’Elda ofereix assistència sanitària a 16 municipis per mitjà de la xarxa de centres de salut i consultoris auxiliars que el conformen, i que tenen a l’Hospital General Universitari “Verge de la Salut” d’Elda com a hospital de referència.