La nova Corporació Municipal del Pinós per a la legislatura 2019-2023 ha pres possessió aquest dissabte en un ple que ha tingut lloc en el centre social Barri dels Coves, i ho ha fet davant nombrosos veïns i veïnes que han pogut assistir a una sessió que s’ha desenvolupat amb fluïdesa.

La sessió plenària donava començament passades les 11 hores, i ha comptat amb la sala pràcticament plena de veïns i veïnes del Pinós, moltes d’elles familiars i reunits dels edils, però també molts habitants del barri de Santa Catalina.

El secretari de la Corporació, Antonio Cano, ha actuat com a fedatari del desenvolupament del ple, que s’ha iniciat amb l’acceptació de les credencials i la conformació de l’anomenada “mesa d’edat”, presidida per l’edil de major edat, José Luis Martínez Lázaro, i el més jove, Iván Pérez Méndez, sent ells els primers a prometre o jurar els seus càrrecs.

Seguidament ho han fet els 11 edils restants en l’ordre que indica la legislació, acostant-se fins al lloc on hi havia un exemplar de la Constitució Espanyola i una Bíblia per a prometre o jurar els seus càrrecs, fórmula que podien pronunciar en castellà o en valencià.

Una vegada conformada la nova Corporació arribava el moment de votar per al càrrec d’Alcalde del Pinós.

Com calia esperar, Lázaro Azorín Salar ha revalidat l’alcaldia en obtindre el suport dels 10 edils del Partit Socialista. El candidat del Partit Popular, Iván Pablo Román, ha obtingut dos vots i un el candidat de Ciutadans, José Luis Martínez Lázaro.

D’aquesta manera quedava proclamat com a alcalde, per tercera legislatura consecutiva, Lázaro Azorín Salar, qui ha sol·licitat que la vara de comandament li fora entregada per dos companys de l’anterior corporació, José Perea i Elisa Santiago, en un dels moments emotius del ple.

Després de la presa de possessió i abans del seu discurs d’investidura, l’alcalde ha cedit la paraula a aquells edils que desitjaren dirigir-se als presents.

L’edil de Ciutadans, José Luis Martínez Lázaro, ha felicitat l’alcalde per revalidar la confiança de la ciutadania i per encapçalar a un equip decidit i molt coherent, i ha anunciat que la seua labor d’oposició serà crítica però positiva, eficaç, eficient i efectiva, sempre des de la humilitat.

El popular Iván Pablo Román també ha donat l’enhorabona a l’acabat de reelegir alcalde i ha volgut donar les gràcies als qui van depositar la seua confiança en la candidatura que va encapçalar el passat 26 de maig i als qui el van ajudar a conformar-la.

Per a ell, el seu partit ha d’exercir una labor d’oposició responsable.

Per part del grup socialista, l’edil Silvia Verdú ha tingut paraules de reconeixement als afiliats que han ajudat el PSOE a aconseguir aquests resultats.

Per a ella, l’alcalde no ha perdut la il·lusió des del primer dia en què va assumir el càrrec, i compta amb un gran equip que sap que l’important és treballar amb professionalitat, coherència i sent molt responsables.

A continuació, l’acabat d’elegir alcalde ha fet lliurament d’una medalla amb l’escut del Pinós als set nous edils de la Corporació, José Luis Martínez, per Ciutadans; Iván Pablo Román i Vicente Jiménez, pel Partit Popular; i Mª José Moya, Iván Pérez, Raúl Pérez i Lourdes Yáñez pel Partit Socialista.