Dijous passat 1 de novembre, les 38 treballadores del servei de neteja de dependències municipals van passar a formar part de la plantilla de l’Ajuntament de Petrer a través de l’empresa municipal Serveis Municipals Petrer. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Contractació, Ramón Poveda.

Poveda, qui ha manifestat que “hui és un dia important per a moltes treballadores de Petrer”, ha recordat que la municipalització de serveis de l’Ajuntament era un dels projectes de l’actual equip de govern “sempre amb l’objectiu prioritari de millorar els serveis públics de Petrer”.

La municipalització del servei de neteja d’edificis públics, servei que fins el mes d’octubre passat realitzava l’empresa Brocamar, suposarà per a l’Ajuntament de Petrer un estalvi aproximat de 125.000 euros, que representa entorn d’un 15% de la partida destinada a aquesta contracta per valor de 900.000 euros. L’edil ha subratllat que aquest estalvi es reinvertirà a millorar la qualitat del servei i, progressivament, les condicions laborals de les treballadores, “que en l’anterior legislatura van veure com se’ls retallaven hores de treball”. Segons Poveda, l’objectiu a mitjà termini és augmentar el nombre d’hores de treball de les empleades i canviar la categoria dels contractes a indefinits.

“Aquesta mateixa setmana ja s’ha millorat el servei en alguns col·legis amb major nombre d’hores de neteja”, ha indicat el regidor.