La Gerència nega les crítiques sobre el col·lapse del PAC del Pare Manjón i assegura que el servei s’ajusta a les necessitats

La grip i les malalties respiratòries s’han retardat enguany en el Departament de Salut d’Elda, com ha estat explicant La Teua Ràdio des de fa setmanes. No obstant això, la dràstica baixada de les temperatures dels últims dies ha afavorit la seua irrupció a la comarca del Vinalopó Mitjà. Un exemple d’això és que de les 205 urgències ateses durant el primer dia de 2019 a l’Hospital General Universitari d’Elda es va passar en tan sols 24 hores a 325.

Un increment de 120 casos en un dia que, en un percentatge significatiu, es va correspondre a afeccions respiratòries i casos de grip encara per determinar, com expliquen des del Departament de Salut d’Elda.

Cal assenyalar sobre aquest assumpte que fins al 19 de novembre s’havien notificat al sistema de vigilància epidemiològica 80 sospites de grip des de l’inici de la temporada. Però només un cas va requerir ingrés hospitalari perquè presentava factors de risc i no s’havia vacunat, com ja s’ha informat des d’aquesta redacció anteriorment.

Des de la Gerència del Departament de Salut d’Elda ja s’ha començat a reforçar la plantilla d’Infermeria adaptant-se a les necessitats de l’atenció diària.

Des que el PAC es va traslladar del centre de salut Marina Espanyola el servei manté tots els dies a dos metges, una infermera i un zelador junt amb dos residents de Medicina de Família amb un horari de dilluns a divendres, des de les 17 hores fins a les 8 hores, i els caps de setmana i festius les 24 hores.