L’Ajuntament de Novelda ha ampliat les mesures restrictives per a la contenció del Covid-19 després de conéixer-se l’increment de casos positius a la ciutat que, segons l’última actualització realitzada per Conselleria, estableix 113 nous positius, 302 registrats en els últims 14 dies i suma dues noves defuncions, ascendint la xifra a 25.

Aquestes noves mesures s’uneixen a les establides el mes de novembre passat, amb el tancament d’instal·lacions municipals i control d’aforaments, i tenen com a objectiu evitar aglomeracions i reduir la mobilitat per a minorar l’impacte de la tercera ona del virus en la localitat, que ha fet augmentar l’índex de contagis fins a 1.177 per cada 100.000 habitants després de les festes nadalenques.

La regidora de Salut, Mélani Sánchez, ha confirmat que les noves restriccions, que estaran vigents fins al 31 de gener, contemplen el tancament d’instal·lacions municipals com els punts turístics del Santuari, Castillo de la Mola, Gómez-Tortosa o el Museu Històric-Artístic i el manteniment de serveis mínims a la Biblioteca Municipal, amb el sistema de recollida i préstec, i el Casal de la Joventut, que continuarà fent treball administratiu. Igualment queda suspesa en les instal·lacions esportives municipals tota activitat a excepció de la d’aquells clubs o equips federats que es mantinguen en competició.

Així mateix s’estableix l’ajornament de les activitats culturals organitzades per l’Ajuntament i recomana a associacions, col·lectius i entitats privades que eviten l’organització de qualsevol mena d’esdeveniment que supose l’aglomeració de gent. L’horari del Cementeri Municipal es modifica de 08:00h a 13:00h i de 15:00h a 17:00h i quedarà tancat els caps de setmana al migdia.

Les gestions administratives a l’Ajuntament i l’atenció directa en el departament de Serveis Socials-Especialitzats es realitzaran sota cita prèvia i atenció telefònica en els correus electrònics [email protected], [email protected] o en els telèfons 965 60 26 90 i 965 60 22 08 respectivament.

La responsable de Salut ha recordat que Urbaser, empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de fems, manté els processos de desinfecció de les vies urbanes, zones sensibles i contenidors de la ciutat dins del pla de prevenció i contenció del Covid-19 i ha reiterat la necessitat d’evitar la mobilitat, les reunions i els contactes socials, complint les normes higienicosanitàries establides, ja que, afirma, són “moments en els quals es baixa la guàrdia i s’estan produint els contagie”.

Sánchez ha realitzat una crida a la ciutadania a autoconfinarse “per a parar l’augment de la incidència del virus en la localitat” i ha subratllat que “la competència per a decretar el tancament perimetral de la població és únicament de Conselleria, en cap cas és una potestat administrativa local”.

Davant qualsevol símptoma la ciutadania ha de posar-se en contacte amb el Centre de Salut o amb Conselleria el telèfon 900 300 551, en l’app *GVASalut o en la web http://www.san.gva.es/salud-publica.