El Partit Socialista de Novelda, amb Fran Martínez Alted al capdavant, ha aconseguit 11 regidors, és a dir, una majoria absoluta amb la qual governar tranquil·lament l’Ajuntament local.

Per la seua banda, Ciudadanos ha baixat fins a la xifra de 4 regidors, mentre que el Partit Popular solament ha aconseguit 2.Compromís per Novelda ha perdut un regidor, Guanyar Novelda manté un regidor i Vox entra per primera vegada en el Consistori amb un regidor, com es pot apreciar al gràfic següent:

 

 

En relació als Comicis de 2015 PSOE ha augmentat en 5 regidors a dia d’ahir, mentre que UPyD que tenia altres 6 regidors fa quatre anys, ara per ara ha perdut la representació en el Consistori. Per la seua banda, el PP ha perdut 3 regidors, Compromís n’ha baixat un, ja que en 2015 comptava amb 3 regidors. Finalment, GN:AC, ha perdut el regidor que va aconseguir fa 4 anys.

Novelda compta amb 21 escons en el seu Ajuntament.

La participació electoral d’ahir a Novelda va ser del 65.87 %, amb un total de 13.043 vots, 118 d’aquests van ser nuls i 95 vots en blanc.