L’Ajuntament de Novelda, a través de la regidoria de Serveis Públics, ha posat en marxa un protocol per a regular les visites durant la celebració i dies previs de la festivitat de Tots els Sants, diumenge que ve 1 de novembre, que, a causa de la situació extraordinària provocada per la Covid-19, enguany ha requerit de mesures especials per a facilitar que les visites al camposanto es puguen realitzar de manera escalonada al llarg de les setmanes prèvies i evitar aglomeracions.

El protocol, que es veurà reforçat l’1 de novembre, té com a objectiu, segons assenyalava el regidor delegat de l’àrea José María Chacón, que “la ciutadania faça un ús adequat de les normes, acudisca de manera escalonada al camposanto i evitar, d’aquesta manera, aglomeracions que impedisquen l’accés normal a les instal·lacions”.
L’accés al cementeri, en el qual se situaran dispensadors de gel hidroalcohólico, comptarà amb una entrada única, accés principal, i dos d’eixida, en les entrades laterals. Es podrà accedir en grups de 6 persones com a màxim i serà obligatori l’ús de màscara en tot el recinte. A més, amb la finalitat d’ajudar a la flexibilització de les visites, des del 17 d’octubre al 2 de novembre, es mantindrà un horari d’obertura continu, de 08:00h a 19:00h, que es reduirà fins a les 18:00h després del canvi d’hora dissabte que ve, 24 d’octubre.

Les condícies es mantindran tancats, només es podran utilitzar en cas d’extrema necessitat, i s’haurà de sol·licitar, de forma anticipada, l’ús de poals i escales, perquè els conserges puguen realitzar la desinfecció dels utensilis.

Per les limitacions d’aforament de la capella del cementeri està previst que siga l’església de Sant Pere la que aculla la missa de difunts el dia de Tots els Sants, a les 09.00, 12.00 i 19.30 hores.

Chacón ha subratllat que per a accedir al cementeri no serà necessari sol·licitar cita prèvia, però sí que es realitzarà un control de l’aforament, que durà a terme membres de Protecció Civil, i ha incidit en què “perquè tots puguem accedir sense problemes hem d’anticipar les nostres visites i estar a l’interior el temps just i necessari”.