La rebaixa de les taxes d’obertura de nous negocis aprovada en el ple municipal d’octubre de 2017 ha contribuït al fet que en el primer semestre de 2018 s’haja duplicat el nombre de nous negocis a Petrer respecte a l’últim semestre de 2017. Així ho han exposat aquest matí el regidor d’Hisenda, Ramón Poveda, i el de Desenvolupament Econòmic, David Morcillo.

En el primer semestre de 2018, s’han creat a Petrer 89 nous negocis que, en comparativa amb els 42 que es van obrir en l’últim semestre de 2017, suposa que la xifra d’obertura de nous establiments s’haja duplicat. Segons ha especificat el regidor, la xifra inclou comerços, negocis industrials i traspassos.

Morcillo, qui ha destacat la labor del regidor d’Hisenda per a fer possible aquesta reducció de fins a en un 90% de les taxes d’obertura de negocis, ha dit que “des de Desenvolupament Econòmic estem fent molts esforç per a estimular aquesta emprenedoria, que cada vegada hi haja més empreses a Petrer i, d’aqueixa manera, es diversifique l’economia”.

Per la seua part, Ramón Poveda ha recordat la reducció que es va aprovar per a cadascuna de les taxes, que es va fer efectiva l’1 de gener de 2018, indicant que la taxa d’obertura de comerços al detall va passar de 175 a 50 euros; la de fàbriques de 825 a 100 euros; i la d’establiments com a bars o cafeteries de 1.072 a 100 euros. A més, també es va rebaixar la taxa de traspàs entre particulars, establint una taxa fixa de 50 € (enfront dels 87,5, 412,5 o 536 euros anteriors, depenent del tipus de negoci).

Poveda ha subratllat que “aquesta rebaixa evidencia la total aposta per la creació d’ocupació, demostrant que estem al costat dels emprenedors, d’aquelles persones que estan fent un gran esforç en l’econòmic i en el personal per a obrir un establiment”. El regidor ha mostrat la seua satisfacció perquè les dades d’obertura de nous negocis del primer semestre de 2018 són “tan positius” i demostren la idoneïtat de la reducció de taxes aprovada.