Dijous passat 12 d’abril, en el Consell municipal de Cultura, va tenir lloc l’aprovació de les tres primeres propostes culturals que, com a part de la iniciativa de la Regidoria de Cultura “Proposa Cultura”, complementaran la programació habitual de la regidoria per al proper quadrimestre.

“Les tres activitats proposades en aquest inici de “Proposa Cultura” entren en el pressupost de 3.000 euros assignat per quadrimestre, per la qual cosa des del Consell Municipal hem decidit tirar-les endavant”, ha indicat el regidor de Cultura, Fernando Portillo. La primera activitat, proposada per un veí a títol individual, consisteix en la realització de visites guiades i teatralitzades sota el tema “Petrer durant la Guerra Civil”, en les quals es visitaran llocs emblemàtics d’aquest moment històric d’Espanya com la Ciutat sense Llei, la Plaça de Baix o la metralladora de l’Altico.

La segona proposta, signada pel Grup fotogràfic de Petrer, portarà fins a Petrer al fotògraf local Alfonso Almendros, qui recentment ha sigut guardonat en el prestigiós festival Outono Fotografia pel seu treball documental ficcionat “*To name of Mountain”. Almendros presentarà en primícia el llibre que arreplega el seu treball, impartirà una conferència sobre la fotografia contemporània a Espanya i oferirà una taller fotogràfic en la seu de l’associació.

I, la tercera iniciativa cultural, de la “Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terrós”, és un projecte musical titulat “Al so de la lluna”. Aquesta activitat comptarà amb una part didàctica consistent en un taller de canyes de dolçaina i una part musical amb una audició pedagògica de diferents balls tradicionals de la Comunitat Valenciana i un concert musical en la Plaça de Dalt, que es pretén fer coincidir amb l’activitat de la regidoria de Turisme “Petrer es vist de lluna”.

Portillo ha manifestat sentir-se molt satisfet amb les primeres propostes de “Proposa Cultura”. Cal recordar que es tracta d’un espai de participació ciutadana de la Regidoria de Cultura perquè, cada quadrimestre, els ciutadans proposen i decidisquen part de les activitats culturals del municipi, a la realització del qual la regidoria destinarà 3.000 euros del seu pressupost cada quadrimestre.