La regidoria de Qualitat Ambiental ha iniciat la campanya anual de control de mosquits en el nucli urbà de Novelda i en el llit del Vinalopó en el seu tram urbà. L’empresa per al Control Integrat de Plagues, Lokímica S.A., està duent a terme un primer tractament, un mes abans de l’habitual després de les pluges i altes temperatures de les últimes setmanes, que es repetirà amb periodicitat mensual durant els mesos d’estiu.

L’actuació de control, en la qual s’apliquen tècniques de larvicidas i adulticidas amb tractaments de plaguicides biològics de baixa toxicitat que persegueixen tant l’eficàcia com el respecte al medi ambient, pretén combatre al mosquit urbà en les seues zones de desenvolupament, especialment en els embornals de la perifèria de la ciutat, acumulacions d’aigua en les vores del riu i en focus puntuals.

 

 

Qualitat Ambiental apel·la a la col·laboració ciutadana per a controlar la presència de mosquits, especialment del “mosquit tigre”, que aprofita espais d’acumulació d’aigua com a abeuradors d’animals, recipients de tests o basses no clorades per al seu desenvolupament, per la qual cosa es recomana mantindre els recipients sempre nets, tirant-los una gotes de lleixiu, i l’aigua clorada.

A més de la campanya contra els mosquits, l’empresa de control de plagues està duent a terme durant aquests dies el tractament de clavegueram *DDD (desratització, desinsectació i desinfecció) i recorda als ciutadans que les incidències poden comunicar-se a la regidoria de Qualitat Ambiental a través del correu electrònic calidadambiental@novelda.net.