Rubén Alfaro, alcalde d’Elda, ha explicat en roda de premsa fa uns minuts, les mesures restrictives que ha anunciat la Consellera Ana Barceló aquesta vesprada, les quals afecten a la ciutat.

Alfaro ha destacat que «ens trobem vivint uns moments molt difícils i la segona onada avança a gran velocitat». També ha remarcat que l’avanç de la situació de la pandèmia a Elda «es troba desbocada».

 
Rubén Alfaro, alcalde d’Elda.

 

«És aquesta una situació difícil, però tothom sap quines són els ferraments i el comportament per a doblegar el virus: una actitut responsable i un comportament impecable, com a millor antídot».

La mascareta, l’higiene de mans, la distància social i la ventilació dels espais tancats «són, ara per ara, els millors aliats», ha destacat en roda de premsa.

Per a Alfaro, les mesures anunciades són el millor dic de contenció de la pandèmia. Per això, ha anunciat que «en acord amb els portaveus municipals», afegiran «algunes mesures addicionals a banda de les establertes pel Consell». Així, demà eixirà un Bando amb les competències municipals en aquesta matèria.

Finalment, Alfaro ha volgut enviar un missatge de força i esperança a tots els ciutadans i ha assegurat que confia en els veïns eldenses. A més a més, ha incidit en «no posar en risc la salut pròpia i la dels éssers estimats». I ha assegurat que «d’aquesta eixirem sense que falte ningú. Amb responsabilitat, com a un gran equip que som».

Aquesta situació històrica «la recordarem a Elda perquè vam estar junts, units i a l’altura».

Rubén Alfaro ha anunciat, a més a més, la suspensió d’alguns actes culturals, teatrals, esportius… que demà especificarà. Tot «per a ajudar i donar exemple». Per això, ha demanat a la població «disminuir la mobilitat per la ciutat i solament moure’s per a allò imprescindible».

A més a més, ha confirmat que «en cap moment hem tingut constància per part del Consell de que tingueren en ment tancar o confinar Elda o Petrer, com s’ha estat comentant durant tota la vesprada a les xarxes socials».