En la vesprada del dissabte es va dur a terme la cerimònia de lliurament de guardons del XXI Certamen Nacional de Poesia “Maxi Banegas” i l’XI Concurs de Narrativa Curta, acte que es va dur a terme en Bodegas Volver.

En la vintena segona edició del certamen poètic, les Regidories de Cultura i Turisme van tornar a apostar per fusionar de nou música en viu, versos i teatre, en un marc incomparable per la seua ubicació, amb esplèndides vistes dels camps pinosers, que en aquests moments estan omplint-se de color, especialment amb el verdejar de les vinyes.

La vesprada s’iniciava amb visites guiades a les instal·lacions del celler, amb parada en una de les sales de barriques per a gaudir d’un esplèndid monòleg a càrrec de l’actriu Natalia Bravo, posant-se en la pell del déu de la fertilitat i del vi, Dionisos (o Bacus per als romans).

Mentrestant, a l’esplanada de l’entitat vinícola van anar acudint els assistents a l’esdeveniment, que es va iniciar amb la relaxant música del quartet alacantí “Exòtica”, que va interpretar peces de jazz, swing i bossa, amenitzant tota la vetlada.

La tècnic de Cultura, Belén Jara, va procedir a la lectura de l’acta del jurat de tots dos concursos, sent entregats els guardons per l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, i per l’edil de Cultura, Silvia Verdú.

 

En primer lloc van recollir els seus guardons els premiats en l’XI Concurs de Narrativa Curta “el Pinós 2019”. El millor relat en la Categoria General va ser per a l’obra titulada “Al vell mig del viatge”, de la pinosera Silvia Ruvira Deltell.

Pel que fa a la Categoria Local Especial joves menors de 18 anys, la guanyadora va ser Inés Lei Graciá Falcó, amb el seu relat “Ayué”, i els dos accèssits per als relats “Mitja taronja blava”, de Nur García Sánchez, i “Esperit de superació”, de Daniel Rico Ramírez. Tots els premiats són alumnes de 2n de l’ESO en l’IES del Pinós.

Seguidament es van entregar els premis del Certamen Nacional de Poesia “Maxi Banegas”, el primer premi de la qual ha sigut per al poema “Intrusos”, de Nélida Leal Rodríguez, de Cadis, i el segon premi l’ha aconseguit el poema “Nieve”, de Juan José Alcolea Jiménez, de Alcorcón (Madrid).

Pel que fa a la categoria especial joves entre 12 i 18 anys, els poemes guanyadors han sigut “Mar”, de Sandra Pérez Esteve, i “Gràcies als nostres…”, d’Inés Deltell Verdú, totes dues alumnes de l’IES del Pinós i estudiants de 2n de l’ESO.

Després del lliurament de guardons, Natalia Bravo i Belén Jara van posar veu als poemes guanyadors, abans que la música de “Exòtica” tornara a sonar per a amenitzar el vi d’honor que es va servir per a tancar l’esdeveniment, amb bona música i un clima perfecte, vins del celler amfitrió i degustació de productes pinosers.

La itinerància d’aquesta gala de lliurament de guardons continua aportant un gran valor a l’esdeveniment i permet anar coneixent diferents racons del Pinós i els diferents cellers del terme municipal.