L’Ajuntament del Pinós inaugurarà divendres que ve a la vesprada el Parc de la Vinya amb Nit de Vins, un acte que inclourà jocs per als més xicotets, balls tradicionals, degustació d’embotits i dels vins dels quatre cellers del Pinós.

Les regidories de Turisme, Cultura i Parcs i Jardins han decidit conjuminar aquests elements per a la inauguració d’aquest espai amb el qual es ret homenatge al sector vitivinícola, un dels més importants del municipi.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de la Directora General de Turisme, Raquel Huete, el president de la Denominació d’Origen Protegida Vins d’Alacant, Antonio Miguel Navarro, la presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant, Mercès Menor, i el Director del Centre de Turisme d’Alacant, Antonio Crespo.

Les activitats arrancaran a les 19 hores amb tallers tematizados i de globoflexia per als xiquets, continuant amb l’actuació del grup de cors i danses Monte de la Sal.

Els integrants d’aquesta agrupació del Pinós interpretaran diverses peces tradicionals, entre les quals destaca “Les vermaores”, dedicada a les dones encarregades de recol·lectar el raïm.

VI PROTAGONISTA

El vi del Pinós es convertirà també en protagonista. Cellers Volver, Cellers Brotons, Cellers Sequé i Cellers Pinoso, oferiran els seus vins als assistents, que tindran un perfecte complement amb els típics embotits pinoseros, que s’encarregarà de preparar Embotits Rico i Espinosa.

Per a participar en aquesta mostra enològica i gastronòmica serà necessari adquirir un tiquet de 5 euros, amb el qual es podrà obtindre una copa de cristall i consumir 4 vins i dues tapes.

Els tiquets es podran adquirir de manera anticipada demà, dijous 14, i aquest divendres, de 9 a 14 hores, en el Centre Cultural.

El parc, situat en el Gual de Rico Lucas, ha sigut remodelat per a millorar la seguretat, incrementar els espais d’ombra i els jocs infantils, amb càrrec al romanent de Tresoreria per a obres d’inversió financerament sostenibles.

El seu pressupost ascendeix a 138.000 euros. Es distribueix en diversos espais: una zona dedicada a esdeveniments en l’extrem sud -abans pista esportiva-; l’espai de jocs infantils i una zona verda dotada de més arbres, arbustos i plantes, generant més espais d’ombres.

La façana nord, la que permet l’accés des del Gual de Rico Lucas, continua disposant de la font de marbre crema marfil, però, a més, s’ha integrat un parterre amb una xicoteta vinya, element molt típic dels paisatges pinoseros i que ara servirà per a identificar aquest nou parc.