Del 18 al 20 d’octubre el municipi del Pinós està acollint la X Trobada Pedra Seca. L’art de la pedra seca, Patrimoni de la Humanitat, una trobada que reuneix acadèmics, professionals, estudiosos i aficionats amb l’objectiu d’estudiar, conservar i posar en valor el patrimoni material i immaterial, incidint especialment en la recuperació de l’ofici, com ja va explicar fa dies La Teua Ràdio.

Organitzades per l’Ajuntament del Pinós i el Departament de Geografia Humana de la Universitat d’Alacant, aquestes jornades, que se celebren bianualment des de 2002, estan promogudes per l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional -APSAT- i compten amb la col·laboració diferents entitats i institucions com la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Després de la seua celebració a Aragó, Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana, el Pinós es converteix en la primera seu alacantina a acollir la Trobada de Pedra Seca, la primera també després de la inscripció d’aquesta tècnica constructiva en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

El Pinós compta amb un important patrimoni en pedra seca i des del consistori es treballa des de fa diversos anys en la posada en valor dels diferents elements arquitectònics que es troben en la zona, com els bufons, així com en la recuperació de la tècnica.

Ahir, va ser el torn de Ramón Santonja, col·laborador de La Teua Ràdio, del Centre d’Interpretació l’Acorador del Fondó de les Neus, així com Jordi Grau, del Grup Drac Verd de Sitges, presentant la Wikipedia, i Gabriel Seguira, d’Arquealia.