Tant des del Centre de Salut com des de la Policia Local anunciaven fa uns dies que «hi havia persones les quals, amb familiars positius de COVID, eixien al carrer a fer gestions».

Davant aquestes situacions, considerades «molt greus» i, fins i tot, «denunciables», La Teua Ràdio ha rebut diversos missatges tant de condemna d’aquestes actituts irresponsables com altres relacionats amb casos concrets i excepcionals els quals també cal conèixer.

En concret, s’estan donant situacions a Monòver, i a tot arreu, en les quals una persona es troba en quarentena a sa casa curant-se de la malaltia de coronavirus i, una vegada passats els dies de confinament domiciliari i sense cap símptoma, els sanitaris li donen l’alta. No obstant això, es pot donar la circumstàncica que «encara que ella ja haja acabat la quarentena i estiga curada, quede algun membre de la seua família, de sa casa, que encara siga positiu».En aquesta ocasió, malgrat tenir a sa casa una persona encara positiva, en quarentena, l’altra donada ja d’alta sí podria seguir amb la seua «vida normal», ja que «les autoritats sanitàries li donen l’alta i així li ho fan saber», com han explicat fonts sanitàries a La Teua Ràdio.

Una cosa que cal remarcar és que «pel fet d’estar contagiades de COVID no s’ha de criminalitzar a les persones, ni assenyalar-les, ja que, moltes d’elles, ho estan passant malament», com assenyala un testimoni a La Teua Ràdio.

Situacions com les abans esmentades «estan creant una gran confusió, perquè no s’ha explicat aquest supòsit, avalat per Sanitat», remarquen les mateixes fonts.

El que queda clar, més enllà de les situacions excepcionals, és que en el cas de que una persona convisca amb un positiu «ha de complir el confinament que les autoritats sanitàries li diguen i no poden eixir per a res de res, ni tan sols per a anar al Centre de Salut a fer gestions, portar analítiques, etc., ja que trencaria la barrera i li ho posaria molt fàcil al contagi», com destaquen els agents municipals.

Els agents expliquen que, més enllà de la denúncia i la multa que poden obtenir, «ens trobem amb la irresponsabilitat de poder contagiar, encara que siga sense voler, a moltes persones, algunes d’elles vulnerables».

Davant aquestes situacions demanen «colaboració i responsabilitat a la població».

Foto: Ajuntament del Pinós