Ximo Puig, president de la Generalitat, ha comparegut hui, diumenge, 24 de gener, per tal d’anunciar les quatre noves mesures de lluita contra la COVID-19.

«Els encontres familiars i socials dins de les cases queden limitats únicament al mateix nucli de convivència».

A l’interior de les vivendes únicament podran estar «els convivents, mentre que les reunions socials a espais públics i privats únicament podran ser de dues persones no convivents».

A més a més, «es decreta el tancament perimetral els cap de setmana i festius, dels municipis de més de 50.000 habitants».

Aquestes mesures se sumaran a les ja adoptades fa dies. Ara per ara, l’objectiu és «que es produeixen les menors relacions socials possibles».

Per això, hui la Generalitat Valenciana «fem un pas més allà. Un pas decisiu que s’extendrà també a l’àmbit privat, per tal de reduir al màxim el contacte social, tant a l’espai públic com a l’interior de les vivendes», assegura.

I és que, és just en aquests espais privats on «es troba ara el gran focus d’origen dels contagis». El 69% dels brots detectats entre el 13 i el 20 de gener han tingut un origen social. I, dins dels brots socials, el 98,7% provenen de reunions amb familiars i amics».

Davant aquesta realitat, Puig ha anunciar quatre noves mesures «d’immediata aplicació»:

  • Els encontres familiars i socials dins de les cases, queden limitats únicament al mateix nucli de convivència, perquè no poden substituir els bars i restaurants.

En aquest sentit, Puig assegura que no es pot vigilar l’interior de les cases i «que la Comunitat Valenciana no passarà a ser un estat policial».

Però que «tothom sabem el que hem de fer». Aquest decret és «un avís del que ara no es pot fer i una crida a la corresponsabilitat, perquè d’aquesta pandèmia no eixirem si no som responsables».

  • Als espais públics, ja siguen espais tancats o a l’aire lliure, els encontres familiars o socials queden limitats a un màxim de dues persones, excepte que siguen convivents.

 

  • Per a reduir la mobilitat social, quedaran perimetrats durant els caps de setmana i els dies festius els municipis de la Comunitat amb més de 50.000 habitants: València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vilareal.

 

  • El confinament perimetral de la Comunitat Valenciana quedarà prorrogat fins al 15 de febrer.

«Ens trobem en una situació crítica que estressa a tot el sistema de salut valencià i hem de donar la resposta més contundent», lamenta el president.

Aquestes quatre mesures entraran en vigor demà i s’extendran fins al 15 de febrer. El decret es publicarà demà.