Hui us presente un dels postres més típics i bons que podem fer en uns 15 minuts de rellotge, no més. Es tracta d’un tiramisú, un postre amb el que sempre quedareu bé.

Us podem assegurar que està molt bo i és molt fàcil de fer, amb un gustet suau a café. Aquesta recepta és per a 4 o 6 persones.

Ingredients: 

  • Una bossa de “llengüetes” de bescuit.
  • 500 grams de formatge mascarpone o, si no en trobeu un que us agrade, també val Philadelphia.
  • 4 ous.
  • 4 cullerades grans de sucre.
  • 2 tasses de café. També podeu fer-lo amb café descafeïnat i no es notarà.

Elaboració:

Primer, separeu els rovells de les clares i les junteu amb el sucre a la safata. Ho bateu, o manualment o amb la batedora elèctrica. Heu d’aconseguir una barreja esponjosa. A continuació, incorporeu el mascarpone o el formatge que feu servir i ho remeneu tot de nou.

Ara és el moment de muntar les clares a punt de neu amb una mica de sucre i incorporeu-les a poc a poc a la barreja anterior fins obtenir una massa homogènia. Ho deixeu de banda una estona.

Per altra banda, prepareu un café, ja siga normal o descafeïnat. En un recipient, poseu les “llengüetes” ordenades unes al costat de les altres i les banyeu amb el café, a poc a poc. La “llengüeta” té un gran poder d’absorció i es queda ben empapada.

A continuació, agafeu una cullera i repartiu bé la primera capa de la massa homongènia que havíeu preparat abans. Seguidament, tornem a posar “llengüetes” ordenades unes al costat de les altres, com abans, i repetim la mateixa acció d’abans. Ho repetim tantes vegades com vulguem, però amb dues, n’hi ha suficient.

Per a acabar, feu servir cacau en pols o el podeu ratllar i decoreu el tiramisú cobrint-lo tot per damunt. Si ho preferiu, també podeu fer el tiramisú en copes individuals en lloc d’un recipient gran.

Finalment, solament us quedarà donar-li un toc verd amb una fulla lde menta o alguna peça de xocolata, si ho preferiu. Heu de reservar el postre a la nevera almenys un mínim de dues hores abans de menjar-lo.