Veïns monovers s’han posat en contacte amb La Teua Ràdio per tal d’informar “de la brutícia que hi ha tirada en una sendera ubicada per la zona de la Sènia de Monòver”.

I és que, “en un entorn rural molt transitat per caminants, amb cases i finques properes i a escassos quilòmetres del poble, és inacceptable que es llancen tant matalassos, com escombreries d’obres o vidres, com mobles vells, sofàs o, fins i tot, vàters trencats”.

 

És aquesta una zona “molt transitada, sobretot a l’estiu, ja que pels voltants hi ha moltes cases habitades”, com asseguren.

Els denunciants volen destacar que “demanem més consicienciació ciutadana necessària per a tenir cura de la natura i els paratges que ens envolten”, perquè a banda “d’embrutar la zona, provoquen alteració en l’ecosistema, tant d’animals com de les plantes, i suposa un evident perill per a les persones que passen caminant, així com plagues d’insectes que afecten a animals i persones”.

 

Cal recordar que hi ha a Monòver un servei gratuït de recollida d’escombreries, matalassos, mobles de grans dimensions…, el qual, telefonant i avisant als responsables d’aquest servei, informen de quin dia es pot traure al carrer el que volem tirar a la brossa i passen a arreplegar-ho.

A més a més, cada dimecres (de 12h a 15h) hi ha instal·lat un Ecopart Mòbil en el Camp de Marín de Monòver, a excepció del darrer dimecres de cada mes que s’ubica en l’Aula de la Natura, per tal de donar servei a les pedanies i espais rurals.