El CEFIRE d’Elda organitza enguany dos cursos conjuntament amb la Sede Universitaria de Elda. El primer, Valores en el deporte tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juliol i està coordinat per Daniel Martínez, director del CEIP Alfonso el Sabio de Novelda, i Alejandro Bernabéu, assessor del CEFIRE d’Elda. Aquest curs se centra, per una banda, en la inclusió i en l’educació per a la salut en l’àmbit de l’esport; i per l’altra en l’esport en els programes Erasmus.

Valores en el deporte comptarà amb la participació de destacats mestres i esportistes de la comarca com Mar Jover, Urko Carmona i Seve Boix. També es gaudirà de la presència dels exjugadors de bàsquet Joe Arlauckas i Toni Gallego.

https://web.ua.es/va/verano/2019/elda/valores-en-el-deporte.html

El segon curs, Retos, oportunidades y peligros del uso de TICs en el aula, coordinat per Antoni Francés, se centrarà en els perills  i els avantatges les TIC. Aquest curs se celebrarà els dies 10 i 11 de juliol al Museo del Calzado de Elda.

El dia 10 de juliol, José Carlos Ferrándiz, Agent de Convivència de la Policia Nacional, parlarà sobre el mal ús de les TIC i de les conseqüències jurídiques que comporta. A continuació el professor Raúl Gómez exposarà els avantatges pedagògics de les TIC. De vesprada, la periodista Nereida Carrillo impartirà un taller de detecció de notícies falses en Internet.

El dia 11 Francesc Fort, de la Fundación Wikimedia, explicarà el funcionament de la Viquipèdia i els usos didàctics que té a l’aula, no tan sols com a font d’informació oberta, sinó també com a instrument per a la generació de contingut. Finalment, David Bautista parlarà de l’addicció als videojocs i donarà recursos per prevenir-la a partir de la dramatització.

https://web.ua.es/va/verano/2019/elda/retos-oportunidades-y-peligros-del-uso-de-tics-en-el-aula.html