Ahir de vesprada, al voltant de les 16.30h, Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon del Consell i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica va visitar Monòver, acompanyat per membres del seu equip i de l’EVha.

Una visita institucional que va comptar amb la recepció en el Saló de Plens de l‘alcalde de Monòver, Alejandro García, per tal de tractar assumptes relacionats amb la vivenda social al municipi.

Després de la recepció, van tenir una reunió de treball on «van tractar com es troben els assumptes relacionats amb la vivenda social a Monòver», com ha explicat el regidor de Benestar Social, Emilio Martínez, a La Teua Ràdio.

Les 17 vivendes que hi ha tancades a la localitat «es restauraran durant el primer trimestre de l’any 2020, per tal de poder-les donar en l’estiu». El projecte està en fase de redacció i supervisió i la previsió és licitar les obres a principis d’any, com han explicat a La Teua Ràdio.

Cal destacar que la Conselleria ha recuperat 26 vivendes del parc públic de Monòver «algunes de les quals estan pendents de reparació». L’objectiu és «encarregar la rehabilitació dels immobles en el primer trimestre del pròxim any i, una vegada finalitzat, «s’adjudiquen a les famílies que corresponguen en lloguer social», com expliquen des de l’EVha.

A més a més, existeix un projecte de restauració d’espais comuns, en el qual «la Conselleria de Vivenda té previst desenvolupar un Pla d’Intervenció Integral (PINN) de rehabilitació i millora d’elements comuns d’un grup de vivendes de Monòver, anomenat «pisos blaus», amb una inversió estimada en 358.000 euros».

Les tasques consistiran principalment «en l’adequació d’instal·lacions, raplanells, façanes i cobertes, millores d’accessibilitat i enllumenat, així com reestructuració i adequació dels espais públics», com asseguren.

Des de la Regidoria de Benestar Social de Monòver es mostren «contents perquè es durà a terme una gran inversió i intervenció en un curt termini de temps».

Per la seua banda, el conseller Martínez Dalmau va destacar «que la vivenda que hi ha a Monòver està molt ben cuidada i que el departament de Benestar Social es preocupa molt pel seu manteniment, en comparació amb altres pobles».