Com ja es va anunciar fa unes setmanes el consistori monover estava preparant les noves línies d’ajudes per al comerç local. Una vegada finalitzada la documentació, l’alcalde, Alejandro García va convocar un ple extraordinari i urgent per a aquest matí, amb la finalitat d’aprovar aquesta convocatòria d’ajudes.

Publicitat.

D’aquesta manera, en el matí de hui el ple de la corporació ha aprovat, per unanimitat, una nova convocatòria d’ajudes per un import de 220.000€.
L’objecte d’aquesta convocatòria és pal·liar i actuar de manera immediata davant les conseqüències derivades de la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19 i impulsar l’activitat econòmica en el terme municipal de Monòver.

D’aquesta forma, s’estableix una ajuda de fins a 2.000€ per als quals concórreguen a la convocatòria i reunisquen els requisits establits en les bases, «cal destacar que aquells que en l’anterior convocatòria no van aconseguir els 2.000€, podran optar a aquesta nova ajuda per l’import que els va faltar fins a aconseguir els 2.000€».

D’altra banda el grup de govern «ha volgut fer costat al sector de l’oci nocturn, augmentant en 1.000€ més l’ajuda als locals qualificats com a pubs, que des de meitat del mes d’agost es van veure obligats ha tancar les seues portes». D’aquesta manera el grup de govern «compleix amb la paraula donada a aquest sector fa uns mesos, en els quals es va comprometre a ajudar-los econòmicament i a més possibilitant-los també que pogueren obrir els seus negocis sota la qualificació de cafeteries».

Així des de fa unes setmanes els propietaris d’aquests negocis que han tramitat la declaració responsable davant l’ajuntament han pogut obrir, però amb les mateixes restriccions que les cafeteries.

Amb aquesta iniciativa el grup de govern local continua en la seua obstinació «d’ajudar al xicotet comerç, empresariat i autònoms a superar aquesta situació de crisi provocada per la pandèmia del COVID-19».

L’alcalde socialista Alejandro García, manifesta la seua satisfacció «per l’aprovació d’aquestes noves ajudes, i espera que a aquesta convocatòria es presente tots aquells comerços que en l’anterior convocatòria no van poder fer-ho, desitja que els 220.000 euros vagen destinats a quants més comerços millor, i anima a tots els comerciants a concórrer a aquesta convocatòria».

Des de l’Ajuntament recorden «que els terminis per a la presentació són molt curts, ja que en estar acabant l’any s’ha d’agilitar per a poder realitzar tota la tramitació dins d’aquest exercici». Per això, «és molt important que aquesta informació arribe al major nombre de comerciants i que ningú es quede fora perquè no és coneixedor de la convocatòria».